En ledig dag

En ledig dag kan vara rätt skön och full med jobb. Den började med att jag gjorde en del firmajobb Svarade på en del mail, betalade en del räkningar, uppdaterade mig med olika forum etc. Försöker hänga med även om det är svårt eftersom det händer så mycket i forumvärlden. Sen jobbade jag med mitt speciella projekt. Hemligt än så länge...
Idag hade jag tänkt att göra en skogsdag men hade inget bränsle hemma. Så det blev en sväng till stan för att handla. Hunden åker gärna bil så hon tyckte nog att husse gjorde ett bra val. Det blev inköp av Aspen, en lyftkrok och så satte jag in en del pengar.  Väl hemma filade jag sågen och packade för att åka. Det blev nästan två timmar med vedhuggning innan sonen ringde och ville få skjuts till sin fest.
Sen lagade jag middag, min specialare; bandspagetti och kyckling i stekpannan med mycket curry.
Sen blev det uppsättning av gardinstänger eftersom julgardiner ska upp. Tur att man är händig med att sätta upp gardinstänger iaf... Kvällen sen har blivit lugn. Lite TV, lite facebook. I natt ska jag hämta sonen. Hoppas det inte blir så sent...

Skilda sovrum

Hustrun som jag varit sambeskattad med i 24,5 år snart har hosta. Jag blir störd. Hon kan inte hosta när hon ska hosta för att hon stör mig. Det är inte bra för någon. Jag har fixat mig ett eget, högst tillfälligt sovrum. En madrass på golvet i vårt vardagsrum och min bäddmadrass på den. Där sover jag hyfsat. Hunden låter mig sova ända tills min mobil ringer till uppstigning. Då blir jag anfallen med slickar och en blöt nos. Smällar man får ta. Jag ska ju ändå upp.

Att förnedra män

Att kvinnor blir förnedrade och misshandlade är givetvis något som ska stoppas på alla tänkbara sätt. Det är aldrig försvarbart. Kvinnor är oslagbara, slagfärdiga osv. Det skriver de allra flesta under på.
Det jag nu burit på sen i helgen är ett så kallad humorprogram som heter  Fredag hela veckan. Jag råkade se på en del av reprisen. Där är det två kvinnor som ska föreställa publik och som tränger sig upp till den manlige programledaren och börjar leverera det ena fräcka skämtet efter det andra. De ska nog verka berusade och försöker både flirta och tränga sig på programledaren. Det hela blir mer och mer påträngande och till slut så blir han nypt i ändan och även på snoppen. Allt är väl tajmat med närbild av kameran. Programledaren ska spela rollen av stött men inte direkt avvisande man som försöker hålla ordning på inslaget och kvinnorna. När de sedan fortsätter och unisont ropar "sug och svälj - trevlig kväll" stänger jag av. Det är ett sätt att visa min makt. Det program som ingen tittar på är ett dåligt program i det tidevarv när tittarsiffror bedömer ett programs fortsatt liv och kvalitet.
Jag kan gott tycka det är trevligt med några fräcka skämt men då ska det vara med finess. Detta blev bara plumt.
Att det sedan verkar vara helt OK att förnedra män gör mig ännu mer irriterad och betänksam. Vad hade hänt om vi byter på rollerna? Två män försöker vara roliga och tafsar på en kvinna? Jag gissar att reaktionerna skulle blivit stora. Sexistiska skämt, gubbsjuka påhopp osv. Någon kan tycka att "det är väl inte så farligt" men jag hävdar att det är OK att skämta om män men inte om kvinnor. Då blir det genast ramaskri.
Titta dig omkring på vad som visas. Tänk dig tanken att du byter kön på de inblandade. Om det inte är OK att ha en kvinna på mannens plats är det inte heller OK att ha en man som blir utsatt.

HBX drifting

Har beställt några HBX driftingbilar som jag kommer att kunna sälja för elvahundra komplett RTR. NEJ, jag kommer inte att börja köra drifting... undrar hur det är... men nej jag kommer inte att....

image102

Kväll

Nej, jag ska inte skriva att det har varit länge sen jag skrev och att jag ska försöka skärpa till mig igen och att det nu ska skrivas mer och delas mer med er. Det ska jag inte skriva.
En tröttsam tillvaro har det varit de senaste dagarna. Kursande och bortaliggande och ont i huvudet om morgnarna vilket brukar bero på två saker. Och det beror inte på den andra saken utan helt enkelt på att jag varit trött och då sover hårt vilket resulterar i en ond knopp vid uppvakandet.
Fick mig äntligen en ledig fredag vilket jag normalt vill ha och ska ha. Det blev en del försenade jobb hemma på "farmen". Kedjorna åkte på på traktorn och även snöslungan kom på rätt plats. Så nu är jag laddad för all snö som kan tänkas komma. LIte övrig traktorkörning blev det ju också bara för att det är så kul...
Kvällens middag blev tillsammans med mor och syster med tre barn och gubbe. Riktigt trevligt!
Sonen åkte iväg till Umeå med kamrat och köpte sig en bil för en tusenlapp. Att jag hela tiden hävdar att det ska inte stå några Fårdar på vår gård verkar inte bita. Nåja, den såg rätt fin ut. Bra sommardäck och hyfsade vinterdäck. En hylsnyckelsats följde också med tillika en ny stereo. Enda bekymret är att bilen högsta fart är 90 km. Den rullar endast i ca 60 km i en uppförsbacke... Smällar man får ta. Så nu ska det tydligen felsökas och donas.

Veckan

Snart är det äntligen måndag! Det brukar bli som man säger... talets makt över tanken. Det handlar om inställning, typ. Snart är det då äntligen måndag. En ny vecka startar. Jobb som vanligt med massor att göra hela måndagen. Öppet i shopen som vanligt om kvällen. Sen åker jag bort tisdag till torsdag. Deg blir nog bra. Fredag är jag ledig och då hoppas jag hinna med annat som verkligen legat efter. Fixa min traktor så att det går att skotta snö med den i vinter. Det betyder att göra det sista där den står inomhus, sen få på kedjorna vilket brukar ta sina timmar... En sväng till skogs för att hugga mer ved vore inte så dumt heller. Men det får nog bli på lördag. Det verkar bli en alldeles särskilt bra vecka, eller hur?

Scandic

Bor och äter middag på ett hotell i Skellefteå. Tillsammans med ett helt gäng kamrater. Riktigt trevligt. Litte shopping både på flaskaffären och andra. Relax med pöl och bastu ingår. Några öl och en renfilé. Och till slut en Guinness. Inte dumt!

Kalas

Igår kväll var jag och min närmaste på ett kalas. Sveriges största fondbolag fyllde 40 år och det firades med glans. På 25 olika ställen i landet har det firats. Flest gäster kom det förståss när det firades i Piteå... kan det vara för att vi gillar det som är gratis? Hela 700 personer kom till fest en vanlig torsdagkväll. Fri sprit, nåja öl och vin, delikatesstallrik, underhållning av Kalle Moreus och Bengan Jansson och förståss en massa tal och PR för hur bra just det här fondbolaget är. Det bjöds även på Let's dance med proffdansare som tidigare uppträtt men nu tillsammans med utvald folk såsom Acusticums VD, Lokala bankens VD, Belinda Bengtsson, Domprosten etc. Belinda gjorde en bejublad improvisation och vann storslaget.
En riktigt trevlig kväll och det som imponerade mest var Bengan och Kalles otroliga samspel, hela tiden med glimten i ögat.

Farsdagen

Eftersom jag inte har någon far i livet så är det alltid lite kluvet detta med fars dag. Men jag är far och det smäller högt! Tårta har jag fått som sig bör. Eller bör det? Nåja, den var god iaf. Under eftermiddagen blev vi bortbjudna till en annan vän som miste sin far i våras. Det blir lite annorlunda. Högtiderna ska levas med saknaden. Levas in på ett annat sätt. Så det blev ett trevligt kalas men med en underton av sorg mitt bland alla skratt.
Kvällen har bestått av en del förberedelser för kommande arbetsvecka. Det som inte hanns med i fredags hanns med ikväll. Måndagen kommer oroväckande fort. Äntligen måndag vill jag utropa! Det blir som man säger, typ. Ordets makt över tanken, typ. Så jag längtar nästan, typ.

En dag

En vanlig dag. Så mycket att göra så att nästan inget blev gjort. En sväng till stan, mat på Hulman, städa huset, fixa lite med annat, god mat, gott vin, bra TV osv. En bra dag där inget blev gjort. Måste få finnas sådana också.

Lång dag

Hemma efter en lång arbetsdag. Lägerplanering tar sin tid... Dessutom behöver jag inte sova borta igen och även vara med imorgon. Andra tar vid. Bra när man kan dela på uppgifter. Det betyder att jag loggar iofs måttliga 44 timmar denna vecka. Ska egentligen jobba 30 så det blir 14 timmer övertid. Vissa veckor kan ju vara så men det blir rätt ofta tyvärr. Kommer väl en jul när jag kan ta ut den del. Är knepigt att jobba 75% på en arbetsplats när de flesta jobbar heltid. Svårt att hävda sin rätt att va ledig. De är ju givetvis en kombination av personlighet och hög arbetsbelastning som gör det. Det blir väl bättre. Sen.

Återvinning

Nu läser man i PT att återvinningsstationen i Blåsmark ska stängas. Som skäl anges att "mängden returmaterial är så liten att det inte är försvarbart av vare sig miljömässiga eller ekonomiska skäl." Pengarna har talat igen. Det är inte lönsamt för företaget som ska tömma att göra det i fortsättningen. Hur det ska fungera i framtiden är osäkert. Troligen kommer återvinningsstationen att flyttas till Hortlax. Det betyder att det kommer att öka motståndet att sortera, fler sopor kommer att gå i gröna tunnan osv. Att det sedan kommer att gå fler bilar endast för att lämna sina sopor är dessutom troligt vilket ger en ökad miljöbelastning osv. Så därför har jag några frågor till företaget FTI;
  • Vilket ansvar har FTI för att sopsortering ska kunna utföras på ett smidigt sätt av folk boende i byarna?
  • Hur vill FTI hjälpa byarna att utföra sin samhålleliga plikt att sortera?
  • På vilket sätt tar FTI sitt miljöansvar?
  • Vad är det som väger tyngst i FTIs resonemang; pengar eller miljö?
  • Finns det en konflikt med att ett vinsdrivande företag ska avsvara för kommunens sopsortering?

Jag har förmånen att bo mycket nära återviningen. Ofta tar jag med mig några kartonger när jag är ute med hunden eller så tar jag skottkärran med metallburkar osv. Smidigt för mig och mycket miljövänligt. Nu tvingas jag ta bilen i fortsättningen. En klar nackdel således.

Hemma

Hemma efter tre kursdagar. Man kan undra vad som är bäst med kursdagar? Är det all kunskap, reflektion, mat, vila miljöbyte, alla insikter eller...? Vad tror du själv?
Rätt högt upp på min lista ligger nog alla trevliga människor som man får träffa. Nya och gamla vänner. Blivande vänner en del. Delande av tankar och reflektioner, flams och allvar.
Skön va hemma dock. Sova i egen säng osv. Dock lång arbetsdag imorgon...

Kurs

Åker iväg på kurs i dagarna tre på två platser. Skellefteå och Munkviken utanför Lövånger. Det blir nog bra även om det alltid inkräktar på hemmalivet och jobblivet. Det är ju givetvis en förmån också. Ena vecka Prag och andra veckan....Schtaaan.

geblod.nu

Är uppe i ottan för att göra min samhälleliga insats. Att lämna blod. Det känns alltid rätt. En ny grej som man börjat med är att vi blodgivare får välja ersättning. En check på 50:- eller två trisslotter. Jag valde det senare. Det blev noll kronor i ersättning. En förlust alltså men det kan man ta. Nästa gång så....plötsligt händer det!

Räkning på noll kronor

Jag har via min internetbank fått en räkning på noll kronor. Med texten Det finns inkomna fakturor låter bensinbolaget meddela att det finns en faktura som ska betalas. Den är på noll kronor. Vad händer om  jag inte betalar? Kommer jag att få en påminnelse med en påminnelseavgift på säg 50:- och därmed blir det en summa som jag kan betala? Vad händer om jag inte betalar? Vad händer om jag inte betalar mina noll kronor?
Jag väljer att inte betala. Vi får se vad som händer. Det kan vara spännande att leva...

Lite av varje

Lite sova, lite frukost, lite kaffe, lite fakturor att skriva, lite facebook, lite radio, lite funderande, lite bloggkollande, lite mat, lite förkylt, lite funderande över de som dött, lite allhelgonad. Rätt OK alltså.

Prag

Så var man då hemma från personalresan till Prag. Riktigt trevligt. Vi kursade på dagarna och åt och drack om kvällarna. Typ. Många intryck finns givetvis men de ska jag inte nämna här. Bara att Prag är en mycket trevlig stad. Kanske en av de bästa säger en del. Här finns romantik, historia, mat, kultur och många gatstenar... En promenadvänlig och fin stad helt enkelt. Nedan ser du några bilder. Jag kan rekommendera. Åk! Billigt är det dessutom . Om man inte handlar och äter och dricker i stadskärnan utan bara snäppet utanför är det inga problem att äta en trerätters middag inkl dryck för 100:- En lunch med öl och mat får du för 30:- Söker du lite så kostar en Pilsner under 10:- Jag trodde faktiskt att Prag hade blivit dyrare på de sju år det var sedan jag var där sist. Nog har det blivit något dyrare men inte mycket. Rekommenderas starkt alltså.


image101

hits