Småplan

Dessa underbart små och välflygande flygplan går som smör i vårsolen. Det är riktigt roligt. Många upptäcker genom dessa små underverk vad det kan vara att modellflyga. Ty jag vet att flygintresset är stort hos gemene man och barn. Denna lilla skapelse skär genom åldersgränser och förmåga och gör att erfarna modellflygare kan ha riktigt skoj och även de som aldrig flugit kan klara av dem. Medarbetaren gör ett gott jobb och demoflyger vart han än går fram och förbokar nu kärra på kärra. Och jag måste säga att man få rätt mycket flygplan och flygkänsla för tre lappar. Hundralappar!
Och du som längtar efter dem - de kommer. Synd bara att det är lite långt från södern.


Silverlit

Våren

Det är en hektiskt tid. Hjullager, besiktning, kamrat, jobb, företaget, styrelsemöte, deklaration, kalas, kalas, 24, mor, batteri, ved, sommardäck... osv.
Mycket denna vecka. Men jag mår bra, har hälsan och får behålla maten;-)

Laisvall

Har haft några sköna dagars vila i fjällen. Trevligt. Och mycket bra väder. Egentligen är ju detta den bästa tiden att vara till fjälls. Det är som regel rätt så varmt och dagarna är långa och ljusa.
Passade även på att åka ned till Laisvall by för att delta i norra gruppens första tävling för säsongen i Aircombat. Vi blev sju tappra som gjorde upp på Laisans is. Större fält får man faktiskt leta efter, så vi hade gott om plats.


Påsklov och OS

Jag njuter så av mitt påsklov. Det är en förmån. Och eftersom det vankas en första tävling i Aircombat nu på lördag så var jag helt enkelt tvungen att köra in en motor. Det är smällar man kan ta. Och eftersom vädret nu äntligen stabibiserat sej till ett mer normalt lägetopch att vinden var synnerligen gynnsam så befann jag mej på fältet vid 09.00 snåret. Det rär alltid en fröjd att starta en OS-motor. Så även denna gång. Den gick klockrent utan överraskningar. Fyra tankar senare varav den sista innålad till i stort sett maxvarv så kände jag mej helt nöjd med starten på min dag. Det bådar gott inför lördagen.

Väder

För att citera Pippi Långstrump så är det synd om dem som inte har något väder. Jag håller med! Ändå så vill jag härmed lämna in en liten protest. Det är bra nu med snöfall och surväder. Nu vill jag ha lite sol och lite ljus och lite möjligt uteväder. Eller hur?

Tempest!

Testflög två Tempest som ska delta i Aircombat den 22/4 i Laisvall. Var mest nyfiken att se hur min lagningar av en gammal vinge avlöpte och hur motorerna skulle gå. Vingen var helt OK lagad, jag fick bara trimma några snäpp. Och motorerna gick väl hyfsat. Den gamla MAGNUM XL som varit med ett bra tag pinnade på helt OK. 15 900 varv av 16 000 tillåtna är inte dumt. Den gamla MVVS:en orkade inte riktigt lika mycket. Drygt 14 000 med min egen soppa 15% olja och 10% nitro gjorde att kärran flög rätt så bra men den blir ingen killer. Testade att mata den med Sidewinder 25%, alltså en bilsoppa och då blev det bättre liv i den gamle. Styvt 15 000 kom den nu upp i. Kärran fick genast liv igen och flög fram rätt bra i lufthavet.
Det bådar gott. Ny har jag två kärror. Mer kommer.

Bygger

Bygger om inredningen igen. Jag vet inte för vilken gång i ordningen. Måste få plats för mer grejer... Och jag brukar vara bra på att hitta utrymme på små ställen. Fast det blir mer och mer trångt på måndagskvällarna. Med grejer och folk. Det är ju trevligt men också rätt så fullt. Så ska det vara. Men det går inte hur länge som helst... funderar lite på det...

Dubbel

Flyger utanför knuten med min deprondubbeldäckare. Trevligt som vanligt. Solen lyser så vackert på den. Skugga och sol på kärran. Det börjar bli vår. Klockan är 19.

Vår

Idag känns det som att det är vår. SItter inne och försöker lukta på våren ute. Går in på den lokala temeratursidan i Blåsmark:
http://www.haggbom.net/
klickar på status och ser att det är varmt. Det är bra. Det bådar gott.

Jamara

Publicerat nästan 100mb på min webb. Jag lägger ut Jamaras katalog och prislista till kund. Alltid lockar det någon att kolla igenom detta stora sortiment.
Jamara har jag ju haft i mitt sortiment under en del år och de har stadigt ökat och förbättrat sej. Nu har de ett imponerande sortiment.

Stenmark

Tänker på den "begåvade" frågan som en sportjournalist ställde till Ingemar i början av hans karriär när svenska skidlandslaget hade varit på träningsläger på glaciär:
- Vad har ni gjort på träningslägret?
- Åkt skidor.

Lika begåvad skulle man kunna säga; var kommer all snö ifrån? Ett svar i Stenmarks anda skulle i så fall vara; från himlen.
Men jag tycker att det inte ska snöa. Det räcker nu, tack! Måste fram med traktorn idag. Detta måste bli sista gången. Eller hur?

Beställer

Beställer varor igen. Det är egentligen en ständigt pågående process i denan bransch men just nu beställer jag från tot fem grossister samtidigt... Det är både inspirerande och skrämmande. Tror aldrig jag kommer att vänja mej med att beställa. Både att vara frimodig och försiktig. Alltid blir det både för mycket och samtidigt för lite. Hade jag bara resurser så skulle jag beställa 100 istället för 3...av samma vara. Nu är beställningarna i en återhållsam tillvaro och det är säkert bra det. Annars skulle man få för sej att ta hem grejer. Alldeles för mycket grejer...

hits