Packad

Packar 245:an inför imorgon. Det är biltävling. 1/8 buggy i Piteå och jag ska finnas med, med tält och allt. Det är trevligt. Att visa upp sej igen. Det lär bli fulla bilen som vanligt.

IL2

IL

IL2

Efter 2,5 dagars intensivt byggande är kärran klar. Ska bara skruva fast propellern och den röda  färgen ska torka. Det går faktiskt att bygga rätt snabbt om man tar sej tid och är fokuserad. Men inte är det några åttatimmarsdagar... I detta bygge ingick även att tillverka alla skärmallar och räka fram en del skalor så att kärran fick rätt storlek. Vikten hamnade på 1150 gram. Lite för tungt tycker jag. Jag vill att mina Aircombatkärror ska väga 1001 gram... men där lär jag nog aldrig hamna. Jag vill nog bygga alldeles för stadigt.
Så nu kvarstår provflygning. Om inget tekniskt fel uppstår så torde det vara en rätt så odramatisk kärra att flyga. Vi får se.

Ilyushin Il-2 Sthurmovik

Slickar såren efter den miserabla aircombattävlingen i Luleå den gångna helgen. Det gick inte bra... men jag blev inte sist iaf. På lördagen kom jag 14:e av 17 startande och på söndag kom jag 12 av 15 startande. Det strulade hela helgen. Störningar, och krånglande servon störde mej helgen igenom.
Efter en sådan helg finns bara två alternativ om man vill polarisera. Antingen slutar man med Aircombat, vilket så här några dagar efteråt ter sig helt omöjligt, eller så bygger man. Jag har valt det senare.
Jag har tidigare dyrt lovat mej att Inte bygga på sommaren. Då ska det flygas och njutas. Men inte denna sommar. Heller. Under vintern har jag förberett byggandet. Kollat på Internet. Räknat skalor och kopierat. Så en del var faktiskt gjort. Så nu har jag idag gjort mallar och skurit frigolit. Och en IL2 börjar ta form. Försöker nu använda all min samlade kunskap om hur enkel och snabb och smart en nu AC kärra ska se ut och kan byggas. Severigecupvinnaren 2005 använder typ 9 timmar för att få en kärra helt färdig. Jag behöver åtskilliga timmar mer. Men jag är på G. Bygger en nu och provflyger. Modifierar och ändrar. Det blir helt säkert en "killer".
Kolla gärna på:
http://break-left.org/air/il-2.html

Måndag

Håller öppet som vanligt om måndagskvällen. Många med mej försöker nog smälta intrycken från tävlingen igår söndag för 1:8 buggybilar. Det var verkligen fart och fläkt och ett mycket bra arrangemang av PMFK på vår nya bana. Många trötta och röda kroppar behövde nog vila lite och det syntes på de rätt så få kunderna. Själv så smälter jag intrycken idag. 31 startande imponerade. Bilintresset likaså. Det är något speciellt med biltävlingar. Och bilintresset. Och att jag fick finnas med i det och visa upp mitt lilla företag. Det kändes bra.

Har ikväll också betalat en del räkningar i företaget. Det är alltid en nära-döden-upplevelse. Hur ska det här gå?, är alltid en dominerande känsla. Men det har ju gått hittils och kontakten med kunderna och efterfrågan på grejer verkar finnas.

hits