Prag

Då bär det av till Prag. Kombinerad utbildning och nöjesresa med jobbet. En knapp vecka med troligt bloggskugga. Ses!

Futaba 4PK

Något att längta efter för de som vill ha det allra senaste...

image92

Norrsken

Var så häftigt Norrsken ikväll. Aurora Borealis. Gick ned på åkern och tog några bilder med lång slutartid. Bilden nedan på åkern med ufoäggen ser ut som att de är tagna i dagsljus men det är endast kraftigt månsken. Detaljerna finns där även i mörkret.



Måndag kväll

TV serien Prison break har börjat om. Det verkar vara en evighetsserie. Just när man trodde att det skulle äntligen ordna upp sig och alla skulle återse varandra så...inträffar något som gör att det inte tar slut. Det är väl så att det inte finns något slut. Och med en inställningen ser jag på serien igen. Nu är det ombytta roller. Bröderna har bytt plats i fängelset. Den ene har blivit fri och den andre fängslad. Och så rullar det på. Nu behöver Scofield bryta sig ut igen. Jodå jag gillar serien. Ofta sevärd och välgjord. Så måndagskvällarna är väl räddade...

Lördag

Vaknar upp till en ny dag som feberfri och full av kraft, typ. Idag blir det till att byta däck på bil och släp, försöka få in traktorn i garaget för reparation, bygga lite modellflygplan osv. Det blir säkert en bra dag, eller hur?

Sjuk

Är inne på andra dagen med feber. Det blir stillsamma dagar. Oni i kroppen och alla tecken på stigande och sjunkande feber. En viss del av tiden tillbringas även i ett av husets minsta rum...
Det blir bättre hoppas jag. Snart kommer matlusten och kraften tillbaka. Ändå är det märkligt vad snabbt det kan förändras. Två graders högre kroppstemp bidrar starkt till ett helt annat liv. Det stämmer till tacksamhet alla de andra dagar då kroppen sköter sig. Och kanske även att jag sköter kroppen.

Nytt X-twin

Har nu fått hem ett nytt X-twinflygplan som har tre kanalers styrning. Det som skiljer detta från de andra är att det kan göra en looping. Så har beskrivs det mer utförligt:
Ett X-twin som kan Loopa. Lika enkelt att flyga som vanliga X-twin, men här med magnetiskt höjdroder som gör att dessa flygplan kan Loopa i luften. Två modeller finns att välja bland, båda skönt strömlinjeformade med dubbla högvarviga motorer som både kan handstartas såväl som starta från backen. Flygplanen är 3-kanaliga med kontroller för gas, vänster/höger, samt upp och ned.Planet laddas från radion och upp till 6 st plan kan flyga samtidigt. Levereras som RTF-paket med: 3-kanals stickradio, extra propellrar, svensk/norsk & dansk manual.


Pris 499:-
image87

Två fester

Hann med att vara med på två fester igår kväll. Först ett kalas med mat och trevlig samvaro tillsammans med vännerna i Piteå modellförarklubb och sedan ett 30-årskalas. Till 30-åringen hade jag med som present en PalmZ, flygplanet som bara väger 5 gram full flygklar. Den gick laget runt och många flög det över det stora matbordet där vi satt där. Märkligt vad fint det flyger på små ytor.

Inomhusflyg

Flyger fem pass med inomhuskärran och två med PalmZ. Trevligt att se att en del takter sitter kvar även andra gången denna vintersäsong. Den lilla femgrammaren går att flyga lite var som helst. Den flyger så långsamt. I en stor sporthall drunknar den nästan, men det fungerar i och för sig även där. Ventilation är något som den inte gillar dock. Vinstilla ska det va.

ACES High

Jag kommer att sluta med min tidning. Eller min och min...aircombatflygarnas tidning. Jag har varit redaktör för den i snart 3 år och känner att det får räcka. Ibland måste man sluta med saker också och inte bara lägga till. Det som är oroväckande är att hela norra gruppen verkar hålla på att dö ut. Trots att vår främste flygare hamande på en andra plats i svenska cupen så verkar det vara klent med flygare som vill satsa. Jag själv är en av dem som haft lite svårt med motivationen den sista sägongen. Och det märks framför allt på redaktörskapet.
Vi får ta nya tag och satsa på säsong 08.

Mor

Hälsar på den altmer Alzheimersdrabbade modern. Smärtsamt! Det är att förlora det som var.
Går hem därifrån. 10 km. 90 minuter. Skönt att gå i mörkret ett tag. Varm dusch. Norrlands guld. God natt

PalmZ

Fått hem PalmZ, dessa mycket små flygplan som väger endast 5 gram. Flyger ute i mörkret en stund runt utebelysningen. Det går faktiskt rätt bra eftersom det är en mycket lugn kväll. Landar i handen flera gånger. Kostar bara 250:-

image86

Facebook igen

Jag är nu uppe i fyra vänner. Trevligt. Och en del oväntade dyker upp och en del sammanhang dyker upp. Än finns ingen magi men det kanske kommer... Man skulle kanske behöva jobba lite mer själv på att lägga in bilder och göra allt möjligt annat som man kan göra. Orkar inte just nu - vi får se vad det lider.
Vad tycker du om facebook?

Fördom

Läser i dagens Piteå Tidning om vad som i olika länder betecknas som en god doft efter att ha städat.
Sverige - såpa
Italien - blomdoft
Frankrike - citron
Norge - amoniak

Visst kan en del fördomar bekräftas?

Facebook

Har just blivit medlem på Facebook. Sökt efter sammanhang där det kan finnas personer jag känner med samma intresse som jag eller samma namn eller så. Det ska tydligen vara lite av magi att vara där, få kontakt och leva en del av livet där. Och visst finns det lockelser att stanna där - speciellt om man får kontakt. Adda mig så får vi se :-)

Webshop

Min lilla webshop knallar och växer. Försöker lägga in nya varor som jag får kännedom om. Att lägga in allt som jag kan ta hem torde vara nästintill en omöjlighet. Det rör sig säkert om 10 000 varor. Därför blir det ett urval.
Har ikväll lagt in lite nya mottagare för 2,4G. Bara att kolla och fundera på. Nu finns inomhusmottgare som väger endast sju gram utan hölje.

image85

2ND ANNUAL NOVAROSSI GP 2007

Får SMS från teamföraren Micke som är och kör buggy i helgen utanför London. Vinnare blev Adam Drake som likt Micke kör Losi 8ight. Robban Gustavsson kom på en hedrande fjärde plats och Micke själv kom på plats 60. 122 var anmälda till start.
Kollar man på
startlistan så ser 2,4gHz överföringssysten vara klart dominernade. Det är väl något som numera är väl känt men detta är en bekräftelse på att så är fallet.

Kortterminal

Jag surfar och funderar mig snart galen på om och i så fall vilken kortterminal jag ska köpa. Det är dyrt och jag vill att det ska bli rätt från början. Som jag förstår så landar det på minst 10 000:- innan man har den fungerande och klar. Sen tillkommer det en transaktionsavgift, serviceavtalsavgift, bankens avgift osv. Är det värt det? Ja, det kan vara det om kunden köper när den väl är på plats. Men hur mycket mer måste jag sälja för att kunna tjäna in denna terminal? Svar; mycket!!
Och ska jag om jag lika köper ta en som är mobil? Som kan fungera överallt? Den kostar mer. Det kan det vara värt. Kanske.

Haj 18

Har fått hem några SHARK 18 RTR av min leverantör. Prissänkt. 2 249:- som riktpris. Har kostar 2 499:-
En riktigt kul minibuggy. Komplett. Bara att ladda och köra.

image83

Jobb

Blir tvungen att jobba några timmar denna ledig dag. Vi ska in med en annons eftersom vår samordnare ska snart vara mammaledig. En mycket viktig tjänst! Så då ska jag till jobbet för att lägga in informationen på vår webb.

Fordonsvärderingen

AB Fordonsvärderingen i Kristianstad är ett svenskt aktiebolag med 10 anställda. Vi började med Fordonsvärdering i oktober 2006. Företagets affärsidé är att till konkurrensmässigt fördelaktiga priser erbjuda snabba och precisa värderingar av svenska personbilar till svenska privatpersoner.

Banta

Rubriken lockar säkert. Du läser ju. Jag har kommit på en helt ny metod för att gå ned i vikt. Såhär ska du göra.
Börja dagens första vecka med en halvtimmes promenad. Ät en vanlig frukost. Alltså med smör och pålägg. Vid förmiddagskaffet dricker du så mycket kaffe du vill. Inget mer. Vid lunchen så tar du hälften sallad och resten av det du vill. Bara en portion. Eftermiddagskaffet är just kaffe. Så mycket du vill och inget annat. TIll middag är det samma som med lunchen. Häften sallad (typ) och resten av det du vill. En portion. Inget kvällsfika!
Om kvällen går du en halvtimmes promenad. Följ detta schema under första veckan. Vecka två går du två gånger två timmar under en dag. Maten som första veckan. Vecka tre går du raskt under två timmar, en på förmidag/morgon och en på kvällen. Du kommer nu att gå upp emot 14 km per dag. Lägg in en vilodag per vecka. Får du ont så lägg in fler. Maten som förut.
Japp, det kostar på. Men att du går upp en timme tidigare lönar sig. Din förbränning kommer igång direkt och följer dig under dagen. Och du blir faktiskt pigg.
Detta är en helt ny metod att gå ned i vikt. Eller? Vi vet hur vi ska göra, eller hur?
Det finns inga genvägar. Och det är svårt att följa. Jag själv har just ätit en mycket god surströmmingsmiddag. Med smör som dryper osv. Man får synda men man får också betala. Visst, det är det enkelt att skriva och så svårt att följa. Men ändå - hur vill vi ha det?

Något som går

Har blivit drabbat av något som går. Jag själv. Om morgonen och om aftonen. Ibland. Skidtränarkollegan säger att det är bara en sak som gäller Kontinuitet! Det värsta är att jag drabbats av joggningen också lite. Går och springer. Mest springer numera. Vad är det som händer? Måste vara något som går...
Ikväll så hälsade jag på min mor. Det var ett tag sedan. På hemvägen mötte jag upp frun och hon bytte joggning mot bil och jag bytte bil mot joggning.... Att springa efter en mörk väg är som att springa i intet. Stillastående.

Blocket

Orkar du med ännu en tokig hemsida? Då kan jag rekommendera Best of blocket  
Där finns riktiga annonser införda på blocket. Den ena tokigare än den andra. Håll till godo!

hits