Ripmax

Bläddrar i Ripmaxkatalogen som kom igår. Den är en av de största jag sett. Över 500 A4 sidor i färg. Över 10 000 artiklar. Tanken svindlar när jag inser att mycket av det som finns i den kan jag leverera.

http://www.ripmax.com

Flyga

Kompisen skärmflygar'n har nu äntligen fått göra sitt eget luftdop. Gratulerar! Igår morse kom han äntligen upp ilufthavet och flög ca 10 minuter. Efter många timmars kämpande på olika platser i nollvind och fel vind så hittade han och kurskamraterna rätt plats och vind.
Kämpa vidare!

Bilar

Just som snön faller som ymnigast börjar jag sälja bilar. Det känns trevligt och bra. Jag tolkar det som att folk börjar längta ut. Att vintern nu varit alldeles för lång. Att snön nu snart måste bort. Och den decimeter snö som falti snabbt ska tina bort. Vi får hoppas att det inte dröjer.
Har idag lagt en order på O'donnell bränsle. Inte mycket men en start. Det sägs vara det bästa. Och det är bra om jag kan tillhandahålla det bästa.

Kollega

Glädjande har jag fått en kollega. Tommy kommer att på samma sätt som Micke att fungera som medarbetare och sälja varor där han går fram. Tommy kan mycket inom bil och då främst Xray men vet även en del inom modellflyg.
Välkommen Tommy!

Bosses bilder

Kolla in Bosses bilder från inomhusflyget:

http://actionfoto.blasmark.nu/hortlax_013/bilder.html

Aircombat

Börjar så smått se över mina aircombatkärror. Hade ju stora planer på att bygga helt nytt men i dagsläget har jag lagt ned de planerna. Det får bli reparation av de gamla och även att jag "hittat" två kärror som inte ännu varit upp i luften. Jag sätter ihop dem och håller på att laga. Det verkar som att jag kommer att få ihop fyra kärror ev fem st. Det bör räcka ett tag. Troligtvis kommer jag inte att kunna/hinna vara med på alla de tävlingar jag vill i sommar. En del offroadtävlingar kommer att krocka med dem och på dem vill jag vara med med mitt företag.

Lång dag

Igår fredag var en lång dag. Kom isäng först 03.20. Det både känns och var ovanligt. Då hade jag under kväll och natten kört 21 mil med skjutsningar.  Det var famliljens medlemmar och kompisar som skulle än hit och än dit. Det är helt OK men visst kändes det lite mrklligt att stå och skruva fast ett servo kl 02.00 i väntan på att åka iväg. För mej iaf. Under kvällen åkte jag själv iväg och flög inomhus. Det blev fyra pass. Alltid trevligt. Och jag känner att jag lär mej. Än kan gubben lära sej och det var inte dumt att inse.

Ljudbok

Nu har jag fått mitt ljudbokpaket. Är lite ovant att lyssna i stället för att läsa. Fram för allt blir boken längre. 14 timmar tar det att komma igenom en bok. Men det finns verkligen tid som man inte trodde fanns då det är möjligt att "läsa". Har ikväll gått min runda på 4km och "läst". Helena Bergströms röst i mina öron och hon läser Kennedys hjärna.

Café

Varit på cafékväll i byn. Johan Lindbäck, gammal blåsmarkare berättade om sitt liv fyllt av droger, utanförskap, stölder och våld. Gripande och starkt. Och ett under att han nu lever, är drogfri och har ett "vanligt" liv med sambo och dotter.

Vinterrace

Ser att vinterracet i Älvsbyn körts klart ikväll. Vinnare blev Rickard Malmlöf. Grattis!
Leifs Hobby har funnits med som sponsor av tävlingen.

http://www.rcalvsbyn.se
http://www.rcalvsbyn.se/images/vinter.htm
http://www.leifshobby.se

Skala-VM

Slår gärna ett slag för skala-VM i modellflyg som hålls i Norrköping i sommar.  23 nationer är anmälda. Följ länken vidare:

http://www.scalechamps-in-sweden.se/swedish/index.asp

Vilken dag!

En sån där osannolik härligt vindstilla dag. Började med att skotta modellflygfältet. Sedan flög hag två pass med min inomhusdubbeldäckare. Vidare fortsatte jag med några pass med gammelcuben. Sagolikt lugnt i luften. Efter det åkte jag ned på älven där paramotorflygarna höll till. Kompisen svettades och försökte förgäves komma upp med sin skärm i den nollvind som rådde. Dock kom hans kamrater upp och jag fick se på lite lågsniff med härlig flygkänsla.

Inomhus

Testade mina inomhuskärror fredag kväll. Som alltid en trevlig tillställning. Men jag kände mej klart ringrostig. Om jag inte minns helt fel var det säkert ett år sedan jag flög inomhus på allvar. Det märktes och kändes. Att svänga med sidorodret inverterat tex är inte ngt som jag inte behärskar men väl mina klubbkamrater. Men det kommer om man övar. Hoppas jag...

Dubbel

Har nu fått klar min dubbeldäckare. Ska testa ikväll och även min Knuffel.


Köldgräns?

Är en dator temperaturstabiliserad? Jag behövde en del uppgifter från gammeldatorn som i vinter stått ute i garaget. Trots relativt milt väder idag så hade den temperaturen inte nått in i kallgaraget. Där var det säkert minus 15 grader. Så jag kopplar stela sladdar och startar. Skärmen ser lite konstig ut till en början men den blir snabbt bättre. Datorn startar som vanligt oerhört långsamt men den startar och jag få fram mina uppgifter. Lite impad blev jag.

Aircombat

Nu verkar säsongens aircombattävlingar vara spikade. Enligt nedan kommer de att hållas:

22/4 Laisvall (Fjäll/vintertävling)

27/5 Piteå
10/6 Skellefteå

(SM)

8+9/7 Luleå (i samband med midnight sun fly-in)

(VM)

26+27/8 Luleå
9/9 Skellefteå


Webb

Har tänt lyset hos Leifs Hobby på nytt.

www.leifshobby.se


Blodgivare

Har varit och lämnat blod på morgonen. En god samhällelig insats tycker jag. Jag är faktiskt inne på mitt 23:e år som blodgivare. Läs mer nedan om du funderar. Behoven är ständigt stora.

http://www.geblod.nu/main.aspx?PageId=1

Bygge

Ägnat mej åt favoritsyssla idag. Byggt flygplan. Verkligen kontamplativt. Bygger på en inomhusmodell. Ska vara klar och fungera på fredag hade jag tänkt mej. Vi få se.

MFT

Har nu fått min första beställning från MFT. Att något så lätt paket kunde kosta så mycket... Här fanns kolfiberstav med en längd på en meter som väger 0,07 gram. Diametern är 0,3 mm. Bara för att nämna ett exempel. Här är det smått. Fick även hem en outrunner så väger blott 17 gram och en encells KOKAM som väger 9 gram... Ny världar som man ju vet finns men det blir en helt annan sak när man får se och känna på grejerna.


Klubbstugan

Var förbi modellflygfältet en sväng. Det både såg och var rätt så insnöat. Publicerar två bilder med snö och med längtan till barmark.


Ekorre

Vi har en trogen gäst vid fågelbordet. Varje morgon kommer ekorren och äter sej mätt. Tekniken är raffinerad. Ibland sitter han upp och ned och skalar och äter solrosfröna. Detta måste vara en världsnyhet, eller hur?


Egen snö

Var till stan en sväng och när jag kom ut på timmerleden in till stan så snöade det... Det var vattenånga från ASSI eller Kappa eller Smurfit eller vad de nu heter som kommer från pappersbruken som avdunstar i kylan och ledde till ett lokalt snöoväder på timmerleden.


Jakarta ännu en gång...

Micke J rapporterar att de idag tisdag har kört tot 7 timmar. Motorn (OS V-spec) och bilen (MUGEN prospec) har gått kanon hela tiden! Alla som han möter och har mött är och har varit mycket trevligga. Maten har även den varit kanonbra.
Vidare berättar han att de kopplingslager han fick med från mej verkar hålla mycket bra. Dock ska noteras att det är mycket litet slitage på grejerna i den röda jorden. Han har tex bara bytt tre luftfilter på de 10 liter han kört upp.

Kaffe

Kaffet är urdrucket och burkarna på diskbänken är tomma. Det är tomt efter ännu en bra måndagskväll hos Leifs Hobby. Beställlning är gjord och kvitton är skrivna. Nu slut i rutan:-)


I taket

Nu känns det bra. Det börjar hänga lite kärror i taket i min butik. Så ska det va.


Jakarta

Bilder och resultat:

http://www.buggy-sport.info/include.php?path=content/news.php

Bosse

Som vanligt har Bosse tagit suveränt fina modellflygbilder från inomhusflyget i Hortlax. Se och njut!

http://actionfoto.blasmark.nu/hortlax_012/bilder.html

inomhus

Jakarta

Micke meddelar att Robban Gustavsson kom på fjärde plats i Jakarta! Lyyysande kört!

Jakarta

Få direktrapport från för-VM i Jakarta. Micke Jonssons kompis Robban Gustavsson har gått till final efter mycket bra körning. Inte dåligt med tanke på att svenskarna inte kört bil på länge.

SMFF igen

Samtalen går vidare. Läs:

http://www.svensktmodellflyg.se/forum1.asp?viewmode=1&msgid=83549&page=&CurrentMainTopic=1


Cub

Bygger nu på min Cub. Imponeras av dess goda kvalité. Påsar  här och påsar där. Bra passform och förarbetat långt mer än jag trodde. Och det slår mej att jag nog aldrig byggd en modell som ska betecknas som ARF (Almost redy to fly). Hur som helst är det imponerande förarbetat och tänkt. Detta endast för 1 600:-
Vidare undrar jag över vem som tjänar pengar på detta. Det är många led innan jag kan börja med min modell. Någon i början av kedjan har jobbat häcken av sej för att jag ska få njuta.
Tack du anonyme. Du skänkte mej glädje och livskvalité på andra sidan jorden.

SMFF

Det debatteras friskt på denna tråd:
http://www.svensktmodellflyg.se/forum1.asp?viewmode=1&msgid=83384&page=&CurrentMainTopic=1
72 inlägg på två dagar. Det engagerar.

Det handlar om SMFF och hur vi ser på det. Många vill ändra. Till vad är oklart. En del tycker att bara man bildar ngt nyttt så kommer det genast loss pengar. Jag undrar då stilla vem som ska fördela dem och vem som vill engegera sej? Nej, gå med och påverka istället. Tillsammans är vi starka och vi behöver och kommer att behöva varandra.

Skolkärra

Byter motor i klubbens skolkärra. Den rätt så nya OS 46AX ska få tjänstgöra i den helt nya skolkärran. Det är egentligen en 40-kärra och en mycket lätt sådan så 46:an kommer att göra kärran till en raket... Det kan dock vara bra att ha kraft om man behöver rädda den ur prekära lägen.
Har även flyttat över mottagare och acc så nu ska den snart vara klar för skolflyg.

Jakarta

SMS:ar med Micke Jonsson som är i Jakarta. 35 grader varmt och regn på morgonen. Han börjar få sin bil klar nu för testkörning på allvar.

http://www.neobuggy.net/modules/news/


Jakarta

Kollar lite på bilder från Jakarta där kompisen är och kör för-VM. Ser lerigt ut. Säkert både fuktigt och varmt. Det kommer säkert fler bilder när de kommer igång på allvar med testkörningen.

Jakarta

17952-13

hits