Jobbajobba

Har jobbat nu med en kurs på folkhögskolan fredag-lördag. Kom hem ikväll efter en sexdagarsvecka. Inget ovanligt egentligen men ...är trött. Det som bär en vidare är att det var så härliga ungdomar som var med på kursen. Årskurs nio och ändå så reflekterade och medvetna kring vad det kan vara att vara ledare. Det bådar gott. För egen del gör jag den lätt jobbiga reflektionen att jag själv i den åldern mest skulle sagt ; Ööööh, va?

Aktier

Funderar lite smått på detta med aktier. Har ju sparat länge i fonder och det fungerar väl så där... Har du något tips var och hur? Jo, jag vet att jag kan Googla och hitta massor...men; vad vet du?

ACES High

Håller på med ACES High som är aircombatflygarnas speciella tidning. Skrivaren får gå varm eftersom det är 16sidor och 250 ex, låt vara i A5 format. Dessutom ska ca 100 nummerlappar skrivas ut och plastas in. Inga problem. Jag har gjort det förut och det brukar gå bra bara tekniken är med mig...

image61

Luleå

Sammanträder som sagt i Residensstaden en halv dag. Efter det äter jag en ensam lunch på Gennys. Idag blir det stekt kyckling och grönsaker. Rätt OK. Men när jag kommer ut till min bil parkerad strax utanför så har jag fått p-böter. Vardagsmat för andra men icke för mig. Faktiskt min första. Jag hade lydigt betalat min p-avgift men ställt mig på fel ställe vad jag förstår. Bara att betala min 200-lapp. Visst, jag klarar det men det är ju alltid onödigt med oförutsetdda utgifter.

bot

En dag

Åker snart till Luleå för att planera folkhögskolans insats på jättescoutlägret 2008 i Mjösjöliden med i runda slängar 2 500 deltagare. Innan dess ska jag skicka iväg fem liter olja (ML70) till Arjeplog med bussen. Lyssnar på Människa utan hund i bilen med författaruppläsning av Håkan Nesser. Riktigt bra. Han har verkligen ett mustigt språk med en hel del "nya" ord och en detaljrikedom som förvånar. Spännande.

Du läser

Du läser min blogg! Kring 25 unika läser varje dag. Det är stort för mig och det ger mig ett ansvar att fortsätta. Så då gör jag det.

Cub

Premiärluftade min "nya" Cub J3 igår. Riktigt trevligt är det ju att modellflyga. Det vet jag ju efter 35 år i luften men det är intressant att notera det gång på gång.

Cub


Träning

Sätter "pers" på min promenadrunda på 6,8km. 59 minuter. En drömgräns har passerats - jag har utvecklats.

Xray EC

Gör ett specialpris på nya buggybilen från Xray. Kolla min webb

Blod

Åker iväg för att ge lite liv från mitt liv. Det är faktiskt en förmån, att få dela med sig av mitt eget blod som förhoppningsvis kommer något annan till del. Mer info hittar du HÄR om du skulle fundera på att bli en blodgivare och göra en insats för andra.

Låång dag

Jobbar hela dagen, öppet i shopen hela kvällen och sedan två av mina favvoprogram; 24 och Pris brake. Sen gör jag en beställning via en krånglande webshop. Förtjänt av lite sömn? Jag tror det.

Skrivbord

Skärm

Kollar när kamraten flyger skärm. Ser härligt ut!

Peter

Eney

Äter en utsökt middag med bla en kantarellomelett och dricker ett spanskt vin till. Enye. Rekomenderas!

image55


Blåtand

Har det att fungera med kommunikationen mellan telefonen och datorn. Jag gillar blåtand! Snabbt och enklet för jag över bilder som sedan kan publiceras.

image51


Flyg

Flyger med min dubbeldäckare utan för dörren. Riktigt kul.

Dubbel

Picopter igen

En del har problem med att flyga helikoptern - den snurrar ofta. Den är inte helt lätt att flyga om man är helt ovan med radiostyrda grejer. Grejen är att gasa försiktigt och sedan styra varsamt med stjärtrotorn. Samt att nytta den trimfunktion som finns på sändaren. Det går efter lite träning. I annat fall kan det vara ngt fel på den.

Elev

Hittar bilddagboken och en gammal elev. Riktig roligt att se. Och hur viktigt det är att visa sitt liv i bilder. Det gillar jag! Kolla!

Denna - dagen ett liv...

Sänder iväg ett paket med bussgods från stan. Försöker handla en hylsa på Mekonomen. Besöker Långnäs flygfält. Besöker min mamma på Roknäsgården. Besöker tandhygienisten. Går raskt i en timme. Hälsar på grannarna.Tar emot tre kunder. Städar huset. Skjutsar sonen til stan. Skjutsar frun till Långnäs. Åker iväg och flyger inomhusflyg i Hortlax sporthall. Äter popcorn.
En bra dag!

Torkar

Hänger upp mitt renkött för torkning. Det har nu legat i saltlag ett bra tag. Svårt att veta hur länge det ska vara där. Det märker man först när det är klart hur det blev. Men det ser bra ut. Så nu händer de och svajar, dyrgriparna. Jag hoppas på kallare väder. Denna milda period är inte bra. Jag vill ha minusgrader och svag vind. Då möras och torkar köttet bäst. Värst är om det blir fuktigt, det vill jag inte ha.

Väl hemma

 Väl hemma hos svärfars ser vi på melodifestivalen. En jätteproduktion. Det förstod vi iaf när vi var så plats i en lika fullsatt glob igår kväll på genrep.

Man handlar

Man handlar på IKEA. Praktiska grejer. Förvaringsgrejer. Och fikar billigt. Smått trivsamt, ändå. Fast man blir trött i kroppen. Det tar på att shoppa. Och nu är pengarna slut. Det tar på det också. En dold stress som många lever med.


Robert

Loggar in hos Robert på hans café på Drottninggatan. Smidigt. Svarar på en del mail och surfar runt lite. Betydligt enklare att skriva på ett tangentbord än brottas med T9 på en telefon. Även om det går det med.

Mat

Efter att vi kommit fram till Majorskan som är vårt vandrarhem så nyttjar vi kollektivtrafiken och tar oss in till stan. Målet är en mongolisk restaurang där man verkligen blir mätt. De tillagar maten medan man ser på, efter de råvaror man själv valt ut. Gott! Man blir trött av att resa o äta så natten kommer snabbt.

Lunch

Äter en typ lunch på IKEA i Sundsvall. 2 korv med bröd, 2 drickor och en pizzaslice. Pris 25:- Det är IKEA det.

Säng

Frun levererar ett chockrosa underkakan till min säng hos svärfars. Klart inte manligt, så man har iaf ngt att skylla på om sömnen blir störd.

Picopter

Leker med en ny leksak. Picopter. En liten helikopter som väger blott 10 gram. Jodå, jag har vägt. Lite svårflugen eftersom den är så lätt och alla virvlar som den själv genererar skapar turbulens som den ska ta sig igenom. Men oftast går det superbra. Tänka sig vad man får för 350:- idag.

Picopter

Skärm

Var ned på sjön igår och kollade när kamraten flög med sin skärm. LIte stökigt i luften sa han efter landningen, men det så härligt ut. VId älven så var det ca tio skärmar som flög i bättre luft under hela dagen. Nu börjar säsongen för skärm. Undrar när jag kommer i luften...

Ny dator

Byter dator i företaget. Den gamla började lagga och bli lite trött. Så nu har jag en bättre begagnad. Det är skillnad! Den surrar mer... den lagrar mer...den har skapat en hel del jobb. Allt har jag inte fått in i den ännu men det blir väl. Värst vad mycket saker man har i en burk. Man samlar på sig under åren. Så nu hoppas jag att denna håller ett tag.

hits