Stockholm

Huvudstaden visar sig från sin sämsta sida vad gäller vädret. Det regnar och är småkallt mest hela tiden. Typiskt norrländskt kan jag meddela att det är väl inget fel med Stockholm men det ligger ju så avsides. Dock så finns det trevliga stunder och tillfällen även här. God mat och lata dagar. Inte mycket ansvar och annat som ligger på. Man få släppa det mesta. I dag har vi besökt fjärilshuset på haga. Tropiskt och intressant. Många fina ställen finns det, långt från Hötorgets och Drottningatans puls. Småstaden Sigtuna ska nu få sig ett besök. Tant brun lär visst bo där. Vi får se. Igår så besökte jag fotografins hus på Skeppsholmen. Intressant och annorlunda. Skeppsholmen runt är inte dumt. Synd bara att Af Chapman fortfarande ligger på varv. Som sagt. Små idylliska platser finns det gott om.

Flyg och ved

Igår kväll flög jag paramotor tillsammans med kamrat Peter. Jag höll mig uppe i två timmar. Riktigt trevligt! Idag kapar och klyver jag ved. Olika falla ödets lotter...men flyga är roligare.

Kina

Mailar med Kina lite granna. Trevligt. Det är verkligen på gång de däringa i Mittens rike. Undrar bara om Kate är en kvinna eller man... Iofs lite ointressant men kan ju vara kul att veta ändå.

Ljuset

Ljuset är här. Tog just en kort promenad för att posta ett brev. Som att gå ute mitt på dagen. Det är alltid lika läckert. Egentligen skulle man inte lägga sig utan vara uppe hela natten. Bara njuta och slåss med myggen. Så brukade jag göra förr. Vara upp en halv natt och möta solen. Känns som att det fanns mer tid och ork förr. Att kunna göra det. Numera slår tröttheten så ofta till trots ljus och bra väder.

Helgen

Krafsar i hast ned helgen. Lördag morgon kl 05.00 ringde väckaren Dags att stiga upp - frun ska på loppis. Efter lyckosam leverans av henne plus alla grejer så åker jag hem för ompackning av bilen .- jag ska säljer grejer på buggytävling i Älvsbyn. Är där hela dagen och kommer hem dammig och trött. Då visar det sig att vi ska på kalas... Dusch och ombyte och hemma kl 22. Somnar ovaggad... Söndag morgon tar vi itu med huset som ska tömmas. Jobbar och bär och reser i tiden hela dagen. Många saker blir det...
Nu till slut äntligen middag och en öl.

Flygdag i Skellefteå

Kort rapport från flygdagen i Skellefteå kallad Skellefteå Airshow. Programmet lovade gott inför denna flygdag med identiskt program i dagarna två. Eftersom jag var upptagen lördag med annat fick det bli ett besök under söndagen. Vädret var kyligt och blåsigt med en ihållande sidvind som bitvis var stark. Den molnfront som innehåll vinden drog under dagen bort och solen tittade fram mer och mer vid flygdagens slut.

På plats fanns modellflyget och modellhelikoptrar. Man flög i olika pauser med aircombat och metanolhelisar. Umeborna stod för helikopterflygandet och gjorde det med bravur. Snyggt grabbar! Aircombatflyget med sina tre kärror gav fart till en bitvis sömnig dag. Kunnige speakern och Allt om hobbys chefredaktöre Freddy Stenbom missade att "påa" denna friska fläkt. Tyvärr allt för vanligt. Modellflyget ses ofta som en utfyllnad men ger till åskådaren den närhet och kontakt som ofta saknas hos fullskalaflyget. En fullskala jetkärra högt i skyn ger tyvärr en viss distans...

För att vidare nämna något så tänker jag på kirurgen från Gällivare som med sin WildCat brukar flyga skjortan av åskådarna. Visst, han flög mjukt, exakt och vackert, men högt. Tror att han besvärades av den kraftiga sidvinden som gjorde att han drev in över publiken ofta. Överlag flögs det rätt högt, vilket ju är bra ur säkerhetssynpunkt men inte publikfriande. Det som i mig sitter kvar är segelflygets avancepass. Speakern var inte med då heller eftersom den galne motorcyklisten höll på att köra på framhjulet - imponerande i sig - men här krockade programpunkterna. Själv så njöt jag fullt ut av den Boråspilot som flög sitt segelflygplan så mjukt och vackert. Ståpäls! Rollande cirkel tex var verkligen svettigt. Det torde vara en konst i den högsta klassen med en segelkärra.

Jetkärrorna brakade på med J 32 och J 35. Draken är verkligen ett vacker flygplan. Bra utfört program. Stilrent och rakt fluget.

Dock blev jag lite besviken på flygdagsgeneralen Emilsson i sin SU29. Visst, det var häftigt. Kärran rollar verkligen på ett snöre. Och det är väl det han gör. Rollar. Och rollar. Snett dessutom. Inflygningarna var sneda och stigande och utgångarna likaså. Inga buntar och bara en förbiflygning med en liten knivegg. Jag tycker man bör ha höga krav på en på pappret bra avancepilot med en mycket potent kärra. Kanske har han inte flugit upp sig tillräckligt för att klara alla G-krafter och buntar. Kanske är han också familjefar och livet har tagit nya vändningar. Då är det ett gott tecken att säkerheten ligger i främsta rummet, men något hissnande pass var det inte.

Kvinnliga Skybirds visade att till och med kvinnor kan flyga. Om man lyssnade lite illvilligt på speakern så fick man veta det och hur bra de dessutom var. Dessutom fick man veta närmast alla namn på "tjejernas" barnbarn, eller i alla fall hur många de hade. Här räknades upp barn och barnbarn. Tjejpiloter vid 60 års ålder som faktiskt kan flyga. Hur många barn hade de andra manliga piloterna? Självklart kan kvinnor flyga och de gjorde det snyggt och rent i formation med sina fem PA28.

Stefan Karle behandlade till sist sin J39 på bästa sätt och blev på sitt vis en värdig avslutning. Den har imponerande krafter den där Gripen.

 

Nöjd och röd i fejset sov jag i bilen hem. Det har varit en intensiv helg.

Norrans artikel HÄR


Bra buggy

Nyss hemkommen efter att ha varit på buggytävling vid Piteå modellflygfält. Det blev en rafflande dag med hela 38 startande. Roligt var också att teamföraren Tommy vann hela tävlingen. Grattis!
Jag fanns på plats med delar ur mitt sortiment och krängde grejer.

Mentalt...

Blev inget femtimmarsflyg. Kände mig inte mentalt redo. Har varit så mycket annat och ska ju så bli under helgen. Så jag flög fyra avkopplande pass i den rätt så kraftiga vinden. Det var både rofyllt och utmanande. En Cub i blåsväder och lätt sidvind kräver oftastsin flygare.
Arbetet pågår på buggybanan för fullt. Tävling imorgon. Blir nog upp emot 40 startande. Riktigt kul!


Helgen

Blir fullt upp i helgen. Ikväll startar Piteå modellflygklubbs RC-vecka. Då ska jag försöka mig på ett långflyg med min Cub. Om allt känns rätt och vädret är OK så siktar jag på ett femtimmarsflyg.
Imorgon lördag är det buggytävling på PMFK. Det ryktas om 50 startande... Leifs Hobby är på plats.
Och på söndag åker jag till
Skellefteå Airshow
En riktigt trevlig helg väntas alltså.

Varmt!

Det är varmt. Mycket varmt för årstiden. Shorts och kortärmad skjorta. Examen idag på min skola. Blomstertiden och bra tal och tårta, varav den ena var blå... Det kommer en sommar. Fylld med allt som ska göras. Man blir matt. Man blir glad. Man blir...trött. Av värmen.

Utmanad

Jag blev utmanad att skriva sex egendomliga saker om mig själv från schebitch.
Så här kommer något:

1 Vad är egendomligt. I vems ögon? Vad är normalt? Springa efter en boll?

2 Har hållit på med modellflyg i 35 år, det kanske är egendomligt?

3 Har just börjat flyga skärm med motor på ryggen, det är mycket naturligt för många.

4 Är just nu ägare till fem personbilar. Rätt OK för många.

5 Har sju webbplatser som jag är webmaster för. Det är många tycker en del.

6 Tittar nästan aldrig på TV. 24 är nästan det enda jag ser. Märkligt kan man tycka.


USB

Minne är bra. När man vill flytta saker mellan datorer och inte vill använda mail. 2GB är bra att ha. Då kan man spara en del. Det är bra. Att kunna spara. Och kunna minnas. Ofta glömmer jag. -Visst jag fixar det... och så glömmer man. Tänkte på det nyss att det går åt en hel del energi till att bara föraöka minnas. Och komma ihåg. Att inte glömma.
Ska ta en påse med mig imorgon. Och två saker på söndag till Skellefteå. Och...en massa annat.

Spam

Hade 1407 mail imorse när jag kollade via min webmail. 1405 var spam. Huga. Markera allt. Delete.

hits