Hufvudstaden

På semester i Huvudstaden. Både Finlands och Sveriges. Trevligt med lite annat och lite avkoppling. Och uppladdning inför det som ska komma. Och trevligt med folk som ringer mitt ute på havet och vill ha grejer. Tyvärr så är det lite stiltje med leveranser. Men kopplingslager är på väg hem och även, hoppas jag, OS V-spec. Här gäller det att ligga på. Får hem några och jag hoppas att det räcker till de som vill ha.
Bränsle är ett sorgligt kapitel. Byron verkade lovande men med förskottsbetalning och minsta order på 100 dunkar så blev det lite kallare. Dessutom minst en månads leveranstid. Då pratar vi om augusti...
Dock så kommer Odonnell hem i mitten av juli. Alltid något.
Hemkomst fredag eftermiddag och då blir det uppladdning inför buggytävlignen på söndag den 2/7. Samt en del flygbeställningar att utföra. Det rullar på!

Ledigt

Sommarledigt. Tar en paus från vedkapningen och åker med båten till Helsinki. Det blir bra. Gemenskap, god mat och slapp. Gjort mina beställningar med förhoppningar om leverans. I tid!

Tommy rycker in -öppet som vanligt alltså.

Cub

Provflugit min nya Cub ikväll. Det blåste rätt kraftigt och det var genom det ett inte lyckat provflygväder. Men det gick helt odramatiskt. Hon flög så fint, rakt och bra. Behövde faktiskt inte trimma något. Inte ett endaste snäpp. Det imponerade. Att kärran var byggd så rakt. Alla groundlooptendeser som är något av ett kännetecken för en Cub uteblev helt. Rakt och fint i starten och lätt att korrigera.
Nu är man fast än mer i Cubträsket. Angenämt!

Ny Cub

Har så äntligen lyckats få färdigt min nya Cub. Det är alltid lite segt på slutet när man tror att det är nära till att allt ska bli klart. Men nu hänger den i taket. Redo för att testas. Får se om rätt väder kommer denna veckan.

Teamet!

Leif Hobbys teamförare är aktiva i helgen som kommer. Micke åker till Mugen world race i Furulund Skåne som är en tredagars tävling med över etthundra anm’älda. Till denna tävling kommer det folk från Mexico, Ryssland och Europa. Det är stort!

Tommy kommer att åka till Robertsfors för att försvara sin andraplats från Älvsbyn. Jag hoppas på minst lika bra resultat!

Lycka till gossar!


Bränsle

De som kör bil vill ha bränsle. Jag kan bara i en del fall leverera. Det känns förståss inte helt bra. Inte kunde jag drömma om att det skulle bli sånt drag. Inte heller att det skulle vara så svårt att få leveranser och dessutom i tid. Att behöva vänta åtskilliga veckor känns inte bra får någon. Den som kan leverera vinner. Jag kan bara hoppas att det blir bättre!

Älvsbyn återigen!

Nu är tävlingen i Älvsbyn just avslutad. Robert Gustavsson vann helt programenligt och Leif Hobbys teamförare knep andra respektive tredje plats. Tomy Boström kom på andra plats och Micke Jonsson tog tredje plats. Tävlingen genomfördes i strålande solsken.


Älvsbyn igen

Just hemkommen efter en kväll på minioffroadbanan i Älvsbyn. Fick lära känna Sverigeettan lite som satt o mekade hemma hos kompisen. Trevlig kille som rengjorde bilen mycket noggrant efter isärplockning.
Sen så träffade jag ett antal norrmän på banan som testkörde inför tävlingen imorgon. Pratade lite med min kollega i hobbyaffärsbranchen som har butik i Tromsö. www.modellteam.no

Älvsbyn

Nu laddar vi upp inför buggytävlingen i Älvsbyn på lördag. Det ska bli kul och trelvigt, inte minst för mej som inte sett en "riktig" tävling.
Så idag blir det till att packa och försöka veta vad som kommer att gå åt. Det torde vara svårt för ingen kan ju veta vad som kommer att gå sönder innan det hänt.

www.rcalvsbyn.se

Livsviktigt

Fundera över om du ska donera dina organ efter din död. Gå in på http://www.livsviktigt.se/ och anmäl dej.

Blodgivare

Varit och lämnat blod igen. Känns som en bra insats. Och nu ficka jag veta att man blir testad. De kollar HIV, Syfilis och Hepatit samt säkert ngt mer. Så nu är man testad.
Vill du bli blodgivare? Kolla in här:

http://www.nll.se/Extern_2spaltmall.aspx?id=13836

Cub

Jobbat idag med min nya Cub. Det är sannerligen hög tid att få den i luften. Imopneras igen över den fina kvalitén och den fina passformen på "byggsatsen". Just nu skruvar jag fast motorn som blir den gamla OS 52FS. Det är en riktig slitvarg som jag har kämpat med under många år.

Roliga lager

Kopplingsklockelager är bra att ha. Speciellt när de efterfrågas. C3 lager från Kina. De verkar hålla. Ovanligt bra. De går som smör. Så jag beställer men de kan inte leverera det jag vill ha. Ville ha 100 lager men fick bara 20. De lär gå snabbt.

ACES High

Jobbar med tidningen. Snart klar. Ska bara få OK från NC. Skriver ut och plastar in nummerlapparna. Det går sakta men man hinner göra annat under tiden. Som att skriva en blogg. Som att repa en aircombatvinge. Som att plocka fram den sista kroppen och göra den klar. Det är trivsamt.

hits