RM i buggy

Väl hemma efter en helg i tält. Jag valde att campa på området alldeles intill buggybanan vilket visade sig vara ett bra drag. Då kunde jag hålla viss uppsikt på alla mina grejer som jag hade med. Första natten regnade det rejält! Ett av mina två partytält visade sig inte hålla riktigt tätt. Det mesta klarade sig dock rätt så bra.
Intressant var att se sverigeeliten köra bil. Bättre än så här blir det nog inte. Första delen av finalen var hur rafflande som helst. Tätt och tight och juste körning. Tyvärr så fick ledaren Robban servoproblem och var tvungen bryta. Gissningsvis hade han vunnit. Nu blev det Linus Thern som vann - en värdig vinnare.
Intressant var också att knyta kontakter med förare och handlare. Det bådar gott. Temaförarna gjorde ett gott jobb. 35 resp 39 kom de. Läs mer på
Umeå AK

RM i buggy Umeå

Packar och planerar för RM till helgen. Kommer att åka ned på fredag och vara där till söndag. Just nu är det 62 förare anmälda vilket ju låter kul! Hoppas också att många kommer och kollar trots en stor fotbollturnering i Umeå samma helg.

EM i Frankrike

Får SMS från temaföraren Micke som kör EM i Frankrike. Igår körde han mycket bra enligt honom själv. Trots det ligger han på plats 150. Konkurrensen är stenhård. Robban Gustavsson ligger på plats 11 och kommer att gå till final. Läs mer på Neo buggy Tävlingen fortsätter idag.

02.00

Inatt kom jag och teamföraren hem från vår hundramilatripp till Sundsvall. 23 startade i bugytävlingen och fem i truggy. Någor färre än beräknat men mycket trevligt att möte desa entusiaster i södern. Det blev grillkväll på lördagskväll och vidare en hyfsat sen natt på vårt vandrarhem på Alnön. Söndagen bjöd på sol och regn vilket nog gjorde att lite färre besökare kom. Teamföraren placerade sig på en bronsplats vilket är hedrande, Ettan Patrik och tvåan Erik körde helt enkelt snabbare. Idag kan man läsa i Sundsvalls tidning om tävlingen.
Nu återstår bara att packa upp alla grejer och sortera de ca 250 bilder som jag tog.

Sundsvall

Packar för resa till Sundsvall och buggytävling. Jag och teamföraren åker ned för att sälja och visa var skåpet ska stå. Heja! Tar med mig mycket grejer. Hoppas på att kunna erbjuda det som behövs. Tur är att vi får låna temaförarens jobbuss. Då ryms nog allt.
Jag puffar gärna för
Sundsvall RC och deras webb. Här sjuder det av liv och engagemang.


Regn...

Det har slutat regna! Folket tinar fram och vi möter flera med samma kommentar när vi tar en promenad med hunden. Dock rejält fuktigt i luften men himlen lovar om en solig fredag.

Robban

Jag har vetat om det en par veckor men nu börjar det bli mer och mer känt att Robban G. Sveriges bästa förare i 1:8 buggy byter bilmärke. Robban går från Xray till Team Losi. Sedan någon dag finns det som en nyhet på Neo buggy. Leverantör av Team Losi i Sverige, Procar sålde direlkt slut på sina bilar sedan det blev känt att han bytt märke. I klövattnet efter Robban finns Micke som åker som teamförare till Leifs Hobby. Micke är inte sämre utan följer med i märkesbytet. Det blir hektiska dagar för dessa gossar att hinna med att få ihop sina bilar och träna inför EM i Frankrike. som börjar nästa vecka. Jag önskar er lycka till!

SM i Aircombat

Blickar tillbaka på en innehållsrik fredag och lördag då SM i Aicombat hölls i Luleå. Denna något udda men fartfyllda gren inom modellflyget har alltjämt en trogen skara som åker land och rike runt för att tävla, träffas och trivas. Nu hade turen kommit till MFK Jupiter i Luleå att stå som värd och arrangör av detta SM. För egen del så var jag in i det sista tveksam om jag överhuvud taget skulle delta. Brist på tid och engagemang och flygplan gjorde att jag tvekade länge. Men två veckor innan tävlingen så började kolla på mina grejer och börja limma ihop en del gamla lik av Tempest II. Vädret kom att vara klart varierande under tävlingens två dagar. Det började bra med sol och värme men blev bara sämre. Lördagen bjöd på 11 grader och regnskurar. Trots detta kunde tävlingen genomföras på ett förhållandevis bra och säkert sätt.
20 piloter kom till start. Något klent antal men så blir det nog när ett SM förläggs till Sveriges landsändar. Ifjol hölls det i Skåne och då var det faktiskt färre deltagare.
För egen del så gick tävlingen över förväntan. Jag låg på andra plats efter den första dagens tre heat. Sörlänningarna flög mycket dåligt enligt egna utsagor. Norr dominerade totalt med Erik den omöjlige i topp. Han har vunnit alla tävlingar han ställt upp i detta år. TIll dag två hade de från södern vässat formen och kom starkt på slutet. Pär sprängde sig in på en andraplats efter Erik och med Lars tätt efter sig på en tredje plats. Själv kom jag på en fjärde plats vilket jag själv betecknar som oerhört överaskande. Någon sa att jag kommit in in andra andningen men själv tänker jag att det är sista andningen... Det ännu mer märkliga är att jag inte smällde en enda kärra. Det hör ju annars till det normala. Det går åt kärror. Jag flög sex heat utan en skråma på samma kärra.
Pelle från Sigtuna kunde inte komma. Han jobbar som kapten åt SAS och var tvungen att jobba. Men, som han sa till vännen Jörgen, jag kanske tar en tur förbi och kolla lite när jag anländer till Kallax med min Boeing 737 och gör en "flyby". Sagt och gjort. Mitt under ett heat kom han förbi och Norrbottens kurirens fotograf tog påpassligt några helt unika bilder.

image80

Shopen larmad

Nu är man larmad. Rörelsevakter och magnetkontakter. Går larmet så lossnar plomberna garanterat. Det känns bra. Tack T.

X-twin

Har äntligen fått hem ett begränsat antal av de oerhört populära X-twin flygplanen. I folkmun kallade "småflygplanen"

hits