Panorering

Hittar denna läckra panorering från Piteå modellflygklubb. Man behöver ha Quicktime installerat och sedan är det bara att köra runt, runt. Kolla HÄR

Grabriella

"Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden"

(Ur Gabriellas sång av Py Bäckman & Stefan Nilsson)


/tänkvärt.

Vilodag

...var det länge sen man hade. Det är full gas som gäller. Igår så hann jag med att vara huvuddomare och medarrangör på en inspirerande Aircombattävling med tio deltagare. Det handlade att stå som värd för besökande kamrater med vägskyltning och allmänt fixande. Både före och efter den så besökte jag buggytävlingen på flakabeget där 32 förare kämpade.
Idag söndag har vi rensat grejer i mammas hus, städat och kastat. En resa genom sin uppväxt och sina föräldrars liv. Däremellan hann jag få besök av en kund som körde upp från Sundsvall för att handa en bil. Imponerande! Och nu ikväll så fick mor ett besök på sin dag. För att sätta pricken över en fylld helg så gick jag hem och drygade ut promenaden med en omväg genom skogen. 2,10 tog det att ta sig hem i raskt tempo.

Tävling

Laddar för tävling i Aircombat imorgon. Jag kommer att ha en ny roll i denna gren av modellflyget. Jag ska vara domare och hålla kolla på de övriga piloterna. Det gör att jag slipper stressen inför en tävling med att fixa allt som ska fixas. Ladda kärran och laga in i det sista. Nu behöver jag bara tänka på att sätta ut vägskyltar och ta med mig rätt saker.
Samtidigt så ska det imorgon pågå en buggytävling på fla´be i Bergsviken. Det verkar bli många som ska köra buggy. 33 är föranmälda. Vi har en rörelse här. Det ökar mer och mer. Och den 9 juni är det Piteå modellflygklubbs tur då första delen i Norrlandscupen hålls.

Bokstav

Sonen har just kört upp för tung lastbil. Och klarat. Man gratulerar! En bokstav mer...än gubben. C.
Sedan tidigare har EU förarbevis och traktor kort.

Tretton

Jobbat tretton timmar idag. Kört 24 mil. Det finns alltid någon annan som jobbat minst 50 timmar idag. Men för mig så är det mycket. Och man blir trött. Men det har varit en bra dag.
Dock kommer jag inte att ha bränsle till helgens tävlingar. I bästa fall har jag mina dunkar till helgen därpå. Det känns tyvärr igen från ifjol. Att inte kunna leverera är en mardröm. Det är bara att vänta.

Måndag morgon

Det är en bra måndag morgon. Satt uppe till strax före midnatt igår kväll och såg ubåtsfilmen K19 the widowmaker. En klassisk ubåtsfilm kring en rysk ubåt som är nära att drabbas av härdsmälta i kärnreaktorn. Kunde sova ut hela 45 minuter denna morgon viket möjliggjorde filmseendet. Efter det har jag om morgonen gått en promenad med hunden på en timme, och ska nu i lugn takt ta mig ned till grannstaden Skellefteå för sammanträde som börjar kl 10.00 och räcker dagen lång.
Men som sagt - en bra start på månagen.

Sing a long

Slötittar på TV3 och sång o musikprogrammet Sing a long. Rätt småtrelvigt. Som vanligt numera så blir man vid slutet hänvisad till webben och allt extramaterial som där ska finnas. Så jag kollar lite. Programmet är utlagt och en del annat. Allt går att se i efterhand. Kan ju vara bra att veta... Gör också en sökning på Hanna Norman och där hittar man genast en egen webb, en rejäl sådan där hon presenteras i bästa stil. Artist och dansare och medverkande som Judit i melodifestivalen och en massa annat. Ja, det är väl så. Allt finns på webben och ska så vara. Finns man på webben så finns man i verkligheten.
En annan reflektion är att när videon kom så kunde man ju spela in program för att se dem i efterhand. Och se dem när man hade tid. Vilket man inte hade eller gjorde. Många band finns det... Någonstans så minskade TV-tittandet för man kunde ju se det sen - vilket inte alltid blev av. Nu är det lika med webben. Man kan ju se det sen. På datorn. Vilket inte blir av... Följden blir att mitt tittande avtar. Allt finns på webben - så då behöver jag ju inte titta när programmet eller filmen sänds. Skönt!

Klick

Har gjort en klicksida full med reklam. Där kan man klicka sig fram till olika roliga saker. Många gratis.

Klick

Blommor

Dags att plantera några blommor på pappas grav. Det blir fint. Och jag tog en bild. Känns viktigt att försöka sköta om den lite. Ändå.


Helikopter

Flyger med en nygammal leksak. Har fått hem ytterligare en liten inomhushelikopter. Även denna väger blott 10 gram och flyger riktigt bra. Den kräver lite träning för att flyga exakt på små utrymmen men det går till slut. Den skapar egen turbulens som gör att flygningen störs ibland - och annat är ju inte att förvänta. 10 gram flyttar man rätt så enkelt på. Riktigt roligt kan man ha för tre hundralappar.

image77

Buggy

Varit på buggytävling idag i Älvsbyn. Trevlig tillställning! Bra arrangemang och trevliga människor som kom och deltog. Även folk från Gällivare, eller om det nu är Malmberget (viktigt det där) deltog. Imponerade! Knappa 30 deltagare blev det. Tony från Piteå vann. Han körde bättre och bättre ju längre dagen led. En värdig vinnare. Tvåa kom Pär och trea Ulf.
image76

Älvsbyn

Packar grejer för att åka till Älvsbyn på buggytävling imorgon bitti. Vädret ser inte så värst lovande ut. Blåsigt och i bästa fall uppehåll. Jag hoppas på en bra tävling i alla fall. Helt klart är att jag tar med skoteroverall. Här ska inte frysas.

Leffes tryck

Jag startar nu en ny verksamhet i all blygsamhet; Leffes tryck. Det är en tjänst främst för dig som önskar trycka på kläder, muggar, vykort med både egna motiv men även motiv valda av mig.
Tryck i små upplagor är oftast inte lönsamt när man kontaktar ett tryckeri, om de ens vill ta på sig jobbet. Här har du möjlighet att få ditt tryckutfört.

Leffe tryck

Hitta


Busring

Lyssna på  Busring.se

Regn

Det regnar. Och ska så fortsätta. Sonen hittade en vädersajt med en 15-dagars prognos. Under den tiden skulle det vara uppehåll två dagar... Lika bra att jobba med andra ord.
Ser däremot fram emot torsdag, Kristi himmelsfärds dag. Då är det buggytävling i Älvsbyn. Hoppas på bra väder då i alla fall. Hela 31 anmälda. Det måste vara rekord på de senaste åren. Många verkar vara körsugna. Jag kommer att vara på plats med delar ur mitt sortiment från
Leifs Hobby. Bara jag nu hinner få hem allt jag beställt.

Hitta

IT-Portalen.se - När Ditt företag skall synas på Internet!

Barnstol

Försöker kränga en barnstol som både jag och min syster suttit i. Jag minns det som igår, typ...
Intresserad?

image74

Städa hus

Vi börjar att städa ur mammas hus. Det är mycke... En sisådär 40 års sparande ska vi gå igenom. Det är minst en miljard grejer. Det är smårtsamt och roligt. Och samtidigt en resa tillbaka till sin barndom. Den här saken minns jag.. och den här grejen påminner mig om att... Att sedan kanste den grejen är inte det lättaste.

Festival

Tjae...alla skriver säkert om melodifestivalen... så då gör jag det med. Bra att inte Ukraina vann. Serbien var helt OK, tycker jag. Och svenska Arken hamnade i bakvattnet på något vis. Det blev också så tydligt hur vi röstar på våra grannar. Finland och Danmark röstade på oss, men det räckte inte långt. Vi behöver nog dela oss och bli fler små länder som kan rösta på varandra...

Gratis

Gratis är gott!

Platespotting

NU är det läge. Jag tänker inte börja...men nu är det ett utmärkt läge, eller hur? Grejen är alltså att i en egen tävling hitta, i nummerföljd, nummerplåtar på bilar med start med 001 följt av 002 osv... Och en del är framme. Vid 999. Då, efter många år har man nått sitt mål. Man kan läsa mer HÄR Där finns också alla regler fastställda för denna udda syssla. Jag tänker som sagt inte börja!
Undra om det finns någon 002 i närheten...


image73

Folkhögskolans dag

Jobbar imorgon lördag. Vi har folkhögskolans dag. Ett bra och nytt initiiativ. Det blir rullskidrace och underhållning och utställningar. Givetvis även café och lunch. Välkommen till Älvsbyn.

Reklam

Detta med reklam är tvetydigt. Jag både gillar och gillar att förkasta. Den är både informativ och vägledande och samtidigt störande. Ändå finns den. Just under detta inlägg blinkar reklam som jag ej styr. Det har att göra med att bloggen är gratis.
Jag kommer därför att välja att lägga ut en del reklam själv. Som information och för att locka till klick. All reklam är inte dålig. Den öppnar nya världar där mycket intressant finns. Det hoppas jag du ska möta på mina.



Lägsta budet vinner!


Tankar

Tankar bilen med diesel. Riktigt billigt just nu. 8,79 kostar det i grannbyn. Och förra veckan tankade jag i Skellefteå för 8,49. Det betyder i runda slängar tre kronor billigare än bensin. Det betyder i runda slängar att när jag tankade 43 liter ikväll så blev det 120:- billigare. Inte dumt.

29

Ser att jag hade 29 unika besökare igår. Ni blir fler och fler. Det gläder mig och sporrar mig att fortsätta.

Jobbar

Jobbar och jobbar... 12 timmar idag. Man blir trött. Och så jobbar man på lördag med. Bara att kämpa på. Förutom en massa datorjobb så hann jag hälsa på teamföraren och prata bilar och försäljning. Alltid trevligt. En timme i gymmet med efterföljande bastu bliv det på em. Sen hann jag vara hemma hela 30 miniuter innan  det var dags för sammanträde och planering för ett nyårsläger... Gäller att vara ute i tid.

Gratis

Här kan du hitta vad du söker. Gratis grejer tex.

Kväll

Ensam kväll. Njuter något av detta, att ensam göra det jag vill. Tar mig några glas JP, ser ett avsnitt på Prison brake och avlsutar med en centimeter Becherovka. Riktigt gott! Kan det bli bättre?

Skog

Tar mig en skogsmorgon mitt ibland alla kvittrande fåglar. Har hunden med. Hon är så bilkär att jag får dra henne ut. Men när hon väl kommer ut så är det SÅ kul att springa. Kollar på en gammal avverkning. Det ser risigt ut. Men det ser också bra ut. Alla ståtliga frötallar som är lämnade. Tanken att det dröjer minst 100 år innan det är dags att avverka igen gör en lite liten. Livet blir lite kort genast. Stämmer till ödmjukhet.

Resa

Har varit några dagar på kurs utanför Umeå. Kört själv. Tre timmar enkel väg. Inte alls dumt. Att bara dra iväg sådär. Hade en ljudbok med mig för att lyssna och använda tiden. Riktigt trevligt. Är inte alls obekant med att lyssna på ljudböcker egentligen. Brukar lyssna när jag är ute och går och kör bil. Det gör resan lättare och bättre. Tre timmar i bil går därmed rätt så snabbt.

hits