Man ser...

Kul att få kommentarer. Ska kolla det där Mats. Kan vara det du skriver om. Sågen verkar ha svårt att få i sig soppa efter ett tag på tomgång. Sen går det som ett skott. Svarar bra osv. Men efter ett tag på tomgång så tvekar den hela tiden.
Och du Lindan... kul att du gillar en gammal gubbe. Länken till Ugglans webb är
här.

Burma

Läser på Helle Kleins blogg om oroligheterna i Burma att Suu Kyi är hämtad av militär. Vad ska bli av detta? Kommer militären att slå ned detta likt förra gången? Jag hade tyvärr ingen röd tröja på mig igår eftersom jag inte har någon. Men prästen Anna hade en. Illröd. Det kändes bra. Och det påminde mig om att inte bara tänka på mig själv. Det finns andra som lider och har det så mycket sämre. Det kan vara en nyttig tanke att gå till sängs med. Mitt i trygga hemmet, mitt i välfärden.

Uggla

Kollar på programmet Babben o Co där Magnus Uggla sjunger sin nya låt Pärlor åt svin. Lyssnar på låten igen och tycker den känns bra. Bra text dessutom. Programmet var riktigt bra. Gundes min när man ska hålla sig från skratt är obetalbar.
Som sagt; Ugglas låt sitter kvar. Du är fin.

Skog

Börjat hugga ved idag. Sågen går dåligt. Startar om och startar om. Skruvar och skruvar. Blir inte klok på eländet. Måsete nog göra en del service. Gissar att det är membrandet som är slitet. Menjag blev klart på mitt omårde som jag tänkt hugga. Mår gott i mina nya huggabyxor. Med sågskydd och allt. Dyra som stryk men det kan det ju vara värt om olyckan skulle vara framme. Varma dessutom ja, för varma. Sågskyddet gör ju att de bli tjocka och det värmer. Återigen så besannas det att ved värmer många gånger. Detta var första gången i en lång kedja av hantering. Känner mig sliten av att gå med sågen en halv dag. Är inte tränad tillräckligt. Men det var en härlig dag. Soligt och vackert.

Jo,

...det finns egentligen mycket att skriva om. Har haft en värstingdag på jobbet. Ont i skallen och press och stress och stimulans i fulla drag. Trött. Det finns alltid mer att göra än man hinner med. Konstigt va? Men det är ju bra det med. Kvällen blir nog kort. Lite firmajobb och lite annat. Lyssna klart min ljudbok tex. Tog ledigt från morgonträningen. Kanske därför som jag har ont i skallen. Har kanske blivit beroende...
Fått två leveranser idag. Snabbt jobbat. Beställde måndag kväll som vanligt och så kom det idag. Kul när det kan gå fort någon gång.

Skriva

Har man inget att skriva så ska man inte göra det. Nä, just det.

Höstpriser

Lägger ut en del höstpriser på buggybilar. Läs mer HÄR

100 000

Hör på TV4 nyheterna att förre stadsmininstern Göran Persson tar 100 000:- i betalt för en timmes föredrag. Det skorrar verkligen i mina öron. Speciellt som han under sin tid varit så kritisk mot just PR-konsulter. Måhända har det vänt nu när han själv är det. Alla är vi oss själva närmast så även Persson. Kan det var så billigt att allt har en prislapp och att ideologi väger lätt? Är politik är att vilja bara när man för tillfället har just det jobbet?
Jag kan också hålla en föreläsning. För 50 000:- per timme. Någon intresserad?

Klick

Kolla in intressanta klick HÄR Gratis!

Örträsk

Kört bil genom norrlands inland idag. 54 mil. Ned till Örträsk på en kursdag. Riktigt vackert. Fantastiska höstfärger. Man ville stanna hela tiden bara för att njuta av fägerna. En dag att minnas. Och i Örträsk skulle man kunna bo. En riktig pärla.

Webbkamera

Modellflygklubben i Luleå, MFK Jupiter har nu en webbkamera vid sitt fält. Kolla in länken HÄR

Öppet i shopen

Har öppet i shopen som vanligt. Man pratar om inomhusaktiviteter. Både i sporthallar och i underjorden. Det gäller flyg och det gäller bil. Hobby som förenar. Man drömmer också om att få komma in någon gång i stora arcushallen i Luleå. Då kan man tala om utrymme. Jag hade själv förmånen att flyga i Arcus under gångna vintern. Oändligt mycket luft att leka i. Det behövs livgivande aktiviteter för att klara en lång vinter. Ja, faktiskt så läser jag i tidningen Allt om Hobby att det är hälsobefrämjande att ha en hobby. "En timme i hobbyrummet kan vara en idealisk hjärmgymnastik". Det är docenten Lennart Minthon som forskat på området. Han är en ledande expert inom klinisk hjärmforskning. Så han vet väl vad han talar om. Detta är givetvis något som modellbyggare vetat om länge. Bra att få det vederlagt. "Skaffa en hobby för hälsans skull" är därför uppmaningen i artikeln.
Jag håller med!

Buggy i Älvsbyn

Är på plats i Älvsbyn och säsongens sista buggytävling i norr. Det kommer 16 startande, en hyfsad siffra med tanke på det dåliga vädret. Det regnar. Det kommer regnskurar. Och så slutar det. Men banan är så blöt. Bilarna ser ut som ....ja just det lerbilar. Svårt att se skillanden på dem. Leran nöter hårt på materialet. Men tävlingen går att genomföra. Strongt gjort av alla förare som tog sig i mål. Nedan en bild på pallen. VInnare blev Ulf Stenvall från ÄMS.

image82

Packar

Packar grejer för att finnas på plats vid buggytävlingen i Älvsbyn imorgon. Tar med mig måttligt med varor. Svårt att veta vad som går...man skulle kanske anlita en sierska?
Men innan dess ska det jobbas lite. Är ju normalt ledig fredagar men chefen har kallat oss till målarbete på eftermiddagen. Innan dess ska jag packa färdigt för ett "läger" för män i sina bästa år. Det årliga återkommande. Åker dit direkt efter jobbet. Ska också ta mig en svängom i skogen, hämta ut paket på posten, besöka Lindbloms med en krånglande moppesadel samt skicka iväg ett paket till Västerås. Sen blir det jobbet.
Stressig morgon med andra ord...

Veckan som gick

Veckan som gick gick jag en del. Det började med att jag faktiskt åkte buss upp till Jäkkvik. Det är verkligen att resa. Man sitter bekvämt och susar fram genom skogarna. Byter till en annan buss här och där och kommer fram en sisådär två timmar senare än om man skulle kört bil. Det kan vara OK. Planen var att jobba lite vid stugan och göra vinter, flytta en del ved och framförallt koppla av. Lördagen bjöd på utmärkt fjällväder så då bestämde jag mig för att göra en topptur upp på Peljekaise. Det blev en härlig dag. Jag tog med mig smörgås i fickan och neskaffe i den andra och gick upp till raststugan och kokade kaffe där. Uppe på toppen hade jag en hänförande utsikt. Jag beslöt även att besöka granntoppen så  det blev två toppturer denna dag. Väl nere i raststugan så gjorde jag liakdant som på vägen upp. Kokade kaffe och åt macka vill säga.
Söndagen bjöd mestadels på regn så det blev en stilla dag i eftertänksamhet. Lyssnade på ljudbok, åt gott och fixade en del i stugan.
Måndag kom så min kurs från folkhögskolan upp för att vi tillsammans skulle leva lägerliv vid kyrkans fjällgård. Tisdagen bjöd även den på ett strålande väder. Det blev upp på fjället igen. Eftersom jag redan gjort min topptur så hade jag ingen längtan upp denna dag. Jag gick sist i gänget och peppade de sista att orka upp vilket de gjorde.
Onsdag blev en norgedag. Vi åkte till Storjord med dess naturcenter med museum både inne och ute som visar bla hur samerna levde. Obligatorisk dyr glass köptes.
Torsdag morgon steg jag upp kl 04.45 för att en dryg timme senare påbörja min veckas höjdpunkt - att fjällvandra till Ammarnäs ca åtta mil. Det blev en härlig tur. Första dagen gick jag hela 3,7 mil. Det blev en flygande start på vandringen. Vädret var fint men något kyligt. Jag tältade den natten på en minimal gräsfläck som dokck räckte till för mitt lilla enmanstält. Dag två bar det av upp på fjället igen efter många timmar i skogen dagen före. Vid en vandring är det ju ofta kalfjället som hägrar. Måttliga 2,4 mil avverkades denna dag. Krämporna efter gårdagens långvandring kändes men det var OK ändå. Vädret fortfarande mycket bra, dvs uppehåll. Här fanns nog vandringens bästa del med milsvida vyer. Svårt att beskriva men du som vandrat vet.
Dag tre gick över den högsta punkten, drygt 900möh för att sedan bära utför mot Ammarnäs. Sista biten in till byn var en grusväg med ca en mils vandring. Efter några kilometer fick jag lift av två vänliga själar. Tack! Skönt att vila ömma fötter sista biten.
Väl framme i byn tog jag in på vandrarhemmet, tog mig en dusch och mådde gott. Någon öl slank ned på kvällen också. Det tyckte jag att jag var värd.
Söndagen bjöd på fortsatt bra väder så jag tog mig en vandring i byn med ett besök upp på potatisbacken för att därifrån kunna se hela byn. Mycket vackert. Deltalandskapet, ladorna och kossorna syntes så bra.
Så kom bussen mitt på dan som tog mig nästan ända hem. Sonen hämtade mig i Arvidsjaur och så var jag hemma igen.
På vandringen så jag en trolig lappuggla, några fjällämlar, tre personer, några råttor, renar. Rätt dött alltså. Rätt trevligt alltså. Rätt så. Så är jag. Ibland.

hits