Kallt

Trettio grader idag. Det är kallt. Och ska så tydligen vara hela veckan. Hoppas att solen hinner värma lite idag. Ändå.


Beställer

Gör min första beställning hos MFT. Spännande. Våren känns ju som att den är på väg och samtidigt är det högsäsong för det lätt elflyget. Nåväl, det blir säkert bra det här, det går ju alldeles utmärkt att flyga lätt el på sommaren.

http://www.mft.nu




Vinterflyg

Flög några pass idag i strålande sol. Slitvargen Cub:en och nya Flatanan.
FlatanaVinterCub

Packa

Vissa packar för en längre resa...

http://rcalvsbyn.blogg.se/


MFT igen

Jag kommer att sända min första beställning till MFT sent måndag kväll. Kan va bra att veta för de som vill haka på. Då torde oxå mitt registreringsbevis ha anlänt till MFT och Leifs Hobby  förhoppningsvis blivit godkänt.

MFT

Allt tyder nu på att jag blir återförsäljare till MFT (Micro flíght tec HB). De är en av de ledande företagen som säljer modernt elflyg som de själva säger. Jag betvivlar inte detta. Det känns som ytterligare en milstolpe i mitt företag. Ja, nästan som att det går lite för fort. I min något defensiva plan tänkte jag att detta ska bli till nästa inomhusflygsäsong. Jag ville vänta för att se hur vårens försäljningar skulle gå men... det går ju rätt fort att skriva ett mail och vips så... Nu ska jag bara skicka in mitt registreingsbevis så får vi se vad som händer. Under våren kommer jag i så fall bara att ta hem på beställning.
Ett delvis uppbyggt lager kommer sedan.

http://www.mft.nu

Bra bilder

Hittar denna imponerande sida med bilder på oerhört många flygplan. Här finns det mesta med en inriktning på militärt. Man bör ha bredband... tar lite tid att ladda bara ladda tumnaglar.

http://www.paulnann.com/


Jakarta

Micke Jonsson som ska till Jakarta och köra för-VM visar stolt upp sin nya karross. Inte illa minsann.

Mickes Mugen


Mugen katalog

Mugen har kommit med en ny katalog. I de senaste sändningarna frånMicroracing så har den funnits med. Snygg. Och Äntligen. Det har ju varit en brist tycker jag att de inte haft en snygg katalog som visar produkterna. Nu finns den. Inga priser och bara på tyska men... bra bilder är det.

Radio

Fått tillbaka idag min gamla Futaba FC-18. Intrimmad och lagad. Det kändes bra. Nu får den hålla ett tag till har jag bestämt mej för. Har dock svårt med att få mina lätta små mottaagre att fungera... Har nu igen testat tre st med lite olika frekvenser tillsammans med Futaban. Räckvidden är mycket begränsad. Blir ngt bättre när jag står och håller i sändaren, det blir väl ett jordplan som den ska ha. Ska testa att flyga med den så får vi se. När jag så bytte till en fullräckviddsmottagare så blev det ngt helt annat. Det kan ju bero på att futaban inte helt passar tillsammans med de små mottagarna men jag vet faktiskt inte rikitgt. Ska testa och byta sändare imorgon så får vi se.

Pengar

Rotar bland mina papper. Har en något ansträngt förhållande till kvitton och fakturor. Jag vet ju att man måste har koll och vill verkligen ha det men ibland så förmår jag bara inte. Dock är det en skön känsla att se att det fungerar och stämmer och att jag hittar allt jag söker. Det blir bra det här - det blir bara bättre ju högre upp detta hamnar på min priolista.

Kroppen

Besökte byns cafékväll igår. Trevligt. Och fullt med folk. Man räkande till knappt 100 personer. Det är inte illa en vanlig vardagskväll. Caféet var ett samarr mellan Hembygdsförenignen och EFS. Det var bra och bådar gott. Fler kvällar kommer.
Kvällens gäst var Bertil mannesson som åker runt och talar om kroppspråket. Han menar att kroppen aldrig ljuger och att det är mycket svårt att med kroppen dölja ens innersta. Många skratt och många igenkännanden förmedlade han.

Kollega

Kollegan i företaget kommer efter en låång resa och hälsar på. Laddad och förväntansfull inför sin tusenmilaresa till Jakarta. Trevlig stund fick vi tillsammans över en kopp. Han passade på att hämta grejer till åtskilligt värde till depå Älvsbyn. Det känns bra. Både spridning geografiskt och i kunnande.

Storforsen

Åker på mutlunch till hotell  Storforsen. Riktigt trevligt möte med hotellchefen och rätt OK mat. Det är en imponernde anläggning., 300 personer kan bo där i en stöt, konferensrum för lika många. Vi fick se bröllopssvit och vanliga rum och även deras helt nybyggda och nyinvigda kapell. En kontinuerligt uppvärmd utomhusbadtunna finns likaså. Även stora strålkastare som lyser upp Storforsen finnes. Som sagt - en imponerande anläggning.

http://www.storforsen-hotell.se/

Öppet

Stressar hem som vanligt för att på en halvtimme hinna landa hemma och äta för att sedan hinna öppna butiken. Alltid med förväntan och alltid trevligt. Rätt så mycket folk ikväll. Ett riktigt gubbdagis har detta blivit. Här behandlas det mesta rörande vår gemensamma hobby inom klubben. www.pmfk.org

Sol

Drar för gardinerna. Solen lyser in på min skärm. Inte bra. Det stör mej att solen lyser in. Framförallt när jag är inne. Är det sol vill jag vara ute och inte fjättrad inne. Eller iaf så vill jag kunna vara fri att gå in och ut som jag vill. Det kan jag inte nu.

Ljudbok

Beställer ett ljudbokspaket. http://www.lyssnarklubben.se/shop/index.do
Tänker mej att återuppta bokläsandet igen. Har legat nere ett tag. Ett långt tag.  Därför denna beställning. Ett problem uppstår... om man lyssnat på en CD-bok, kan man då säga att man läst den? När man "bara" lyssnat på den? Tar tacksamt emot svar. Vad ska jag säga? -Jo, den har jag läst...eller lyssnat till...
Iaf så tänker jag mej att de långa minuterna till jobbet i Älvsbyn ska förgyllas av meningsfulla stunder tillsammans med att läsa...eh, lyssna till en god bok.

Lena igen

Ser att jag inte var så ensam...
http://www.aftonbladet.se/vss/rss/story/0,2789,781084,00.html

Värsta historia

Läser med nöje en tråd som tar upp Mina värsta historier. Det handlar om dråpligheter och festligheter rörande tävlingsformen Aircombat. Läs gärna:
http://www.aircombat.se/ansl/viewtopic.php?t=220

Lena PH

Slökollar på första delen av melodifestivalen. Tänka sej att Lena PH ska va programledare i alla deltävlingar. Det finns bara ett ord för hennes försök till att va ironisk och 6-ig. Pinsamt! När hon sedan försöker skämta med och ifrågasätta en av hennes medarbetare som är satt till hennes hjälp och stöd sänker hon sej bara lägre. Byt stil!

Årsmöte

Väl hemma efter en hektiskt dag med årsmöte, kunder och skjutsningar så tittar jag tillbaka på PMFK*s årsmöte. Det blev riktigt bra. Hela 23 personer kom vilket torde vara rekord. Många frågor avhandlades, både stora och små.
Det som för mej fastnade är att klubben har fem arenor där den verkar och finns. Det handlar om inomhusflyg, inomhusbil, utomnhusflyg, utomhusbil samt webben. Jag vill nog påstå att medlemmarna är flitiga på att nyttja dessa fem arenor. Det bådar gott och jag tror att det lockar fler. Både blivande flygare och körare men även andra modellflygare från andra klubbar runt om . Vinterns aktiviteter lockar andra - det ser vi hela tiden.
Att sedan inte alla deltagarna på årsmötet kunde/ville vara med hela tiden är nog ngt man får ta. Alla har sina skäl att åka i förtid från årsmötet som ju blev rätt långt.
Jag blev glad och stärkt. Tillsammans är vi som medlemmar starka. Och en sak är säker, vi gillar att träffas och utöva vår gemensamma hobby.

Årsmöte

Klubben har sitt årsmöte imorgon. Vi flyttar det til en annan lokal än vår egen. Den har tror jag av många upplevts som trång och lite kall. Nu får vi plats i Blåsmarks hembygdsgård. Det blir bra. Jag hoppas att många dyker upp. Det vanliga järngänget som är med på allt kommer säkert. De jag tänker på är de som är lite osynliga och inte alltid så aktiva. De tycker jag är särskilt välkomna.

Inomhus

Grabbarna är och flyger inomhus. En rörelse vi har i klubben. Trevligt. Men min kärra är inte hel. Eller eg. så har jag ingen inomhusare. Den jag har är lite för tung och därmed för snabb. Men det ska bli. Tror jag. Har fått ritning och allt. Så det är bara att sätta igång.

Reklam och skylt

Besökte enmansföretaget Reklam och skylt idag. Där finns det möjligheter... Han har investerat i en skrivare som skriver ut på på presenningsväv. 80cm bredd. Här ska det göras banderoll vid tillfälle. Fick se en del prov på hur det kan se och jag måste säga att det ser bra ut. Skarpt och snyggt. Dessutom är det vädertåligt. Han gör även typ klistermärken och en hel del annat. Rekommenderas verkligen!

Leverans

Fått hem min Cub idag. Ser verkligen fin ut vid en snabbkoll. Får väl se om den är lika bra när jag kollar lite mer noggrant. Tycker det är ett bra pris på den. Drygt 1 600:- för en färdigbyggd modell med alla tillbehöver med. Allt är ju inte gjort men som återstår är ju det trevliga jobbet. Att färdigställa det sista. Dekorera och göra fint.
Har även fått hem laddare X-peak, en radio, kontakter och lite annat.

M18

Ser att Xray kommer med en M18 RTR bil. Allt inkluderat. Troligtvis är karrossen lackerad och klar. Allt monterat. Det enda som tillkommer är laddare. Sedan är det bara att köra.
Mitt pris till medlemmar ligger på 1 840:- Ett kanonkit till ett kanonpris.

17952-8

www.teamxray.com

OS 70 år

Modellmotortillverkaren OS engines fyller 70 år i år. Det ryktas nu att de kommer i samband med detta både tillverka och släppa en ny motor. Och inte vilken som helst. Pris okänt. Tillgång okänt. Men nog ser den läcker ut...

OS 70 år

SISU

Pratar med Petra.
– Visst vill vi ha mer verksamhet, svarar hon glatt på min fråga. Det låter bra. Du ska jag bara anmäla fler studiecirklar.
Måndag - träff hos mej
Onsdag - inomhusbilkörnining
Fredag - inomhusflyg
Söndag - inomhusbilkörning

Det blir bra. Och det blir pengar. I dagsläget har PMFK typ 550:- att tillgå.

Jobb

 Hm... jobbar hela dagen. Även under kvällen. Smällar man tar. Ser fram emot ledig dag på torsdag. Ska hämta bussgods och fixa med företaget. Som vanligt alltså. Ska även kasta ett öga vid tillfälle på Flatanan. Måste fixa ena landsställsbenet. Visst ska kolfiber vara starkt?


Betalningar

Går igenom dagens betalningar till företaget via plusgirot. Det är ett smidigt sätt. Och det fungerar till 99% av de kunder jag har. Det känns tryggt. I dagens mer och mer penninglösa samhälle så får jag mer ofta frågan om jag tar kort. Och när svaret blir negativt så sjunker köplusten. Så är det ju för oss alla. När sedan kunden vet att det finns pengar men bara i elektronisk form så tilltar frustrationen. Då är inbetalning några dagar efter en affär till företagets plusgiro en rätt så smidig lösning.
Visst har jag funderat på en kortautomat. Det skulle ju underlätta för bägge parter. Men inte än. Och kanske inte sen heller. Vi får se. Just nu behöver omsättningen öka betydligt för att det ska vara ekonomiskt försvarbart. Jag anar att det finns rätt så stora avgifter här. Både årsavgift, och transkationsavgift. Det drar jag mej för. Jag nöjer mej ju faktiskt ännu med en dator för några hundralappar... den fungerar och går faktiskt att använda.
Så då är plusgirot en bra medelväg. Den fungerar och används.

Foppa

Det snackas så mycket om Foppa. Media vältrar sej över den forne? hjälten. Visst finns det fler som ingår i det svenska landslaget? Jag håller med Vikegård. Skippa Foppa nu och låt yngre och hungrigare spelare komma fram och visa sej. De hämmas just nu av en Foppa som bara till 50% kan komma att spela.

Helikopter

Får besök av två herrar från grannbyn. Den ene vill köpa helikopter. Jag kan inte leverera... Hur har det kunna bli så att det bland alla mina grossister inte finns någon som kan ha bra och vettiga metanolhelikoptrar? Visst finns det, men inte i rätt prisläge tycker jag. Jaja, vi får se... det kanske dyker upp.

Hemkört

Lånar en bil på jobbet och levererar i postlåda. Det är ngt som jag gärna gör. Hög service räknas. Och betyder, tror jag.

TWM Cub

Så ser min blivande Cub ut.

Cub TWM

Guld!

Jag och många med mej smiter från jobbet och kollar när damerna och herrarna tar OS-guld. Grattis.
Kolla: http://
www.afhs.nu
Själv funderar jag vidare vem som ska vinna WASG (World Scale Aircombat Games) http://wasg-06.aircombat.se/

Cub

Någon kanske undrar.. vad blev det för Cub? Beställde i går kväll en Cub från World models via min grossist Minicars. Ska bli spännande och se hur den ser ut. Som reflektion kan jag ändå se på mej själv och undra om jag nu på allvar hamnat i Cub-träsket... Dock kan det vara ett rätt så trevligt träsk. Det är ju ngt speciellt med Cub:ar. Så är det bara.
Frågan från igår kvarstår dock - när jag ska hinna färdigställa den?

Läggdags

Stänger så butiken efter ännu en trevlig och bra kväll med en hel del kunder. Det har pratats och beställts och handlats. Trevligt tycker jag som är beroende av mina kunder.
Har även "pratat" med Tromsö och Piteå via ICQ. Ett läckert medium, naturligt och nära.
Nu är jag klar med mina beställningar. Bara att vänta på posten i slutet av veckan.

Debatt

Det pågår just nu en rätt så lång och omrattande debatt på SMFF's plank.
http://modellflygforbund.se/cgi-bin/planket.pl?order=b
Den brukar komma så här års. Och den brukar som vanligt söndra mer än ena. Jag har  inte läst allt utan bara skummat en del. Det som man ändå kan tycka är att det går lite trögt med att informera från styrelsen. De blir så lätt osynliga och det blir oftast frustererande. Nu ligger ett Skala-VM framför i sommar och dit går nog en hel del av deras energi. Som jag uppfattar det så är det de "vanliga" flygarna som höjer rösten. De vanliga, mängden som bara vill ha kul med sina kompisar. Risken är att förbundet splittras. Av det blir det bara förlorare. Vi behöver alla enas runt det som finns. Stötta och peppa.

Visdom...

Hittade ett visdomsord som fick mej och många att skratta:
Ge en man en fisk och han har mat för en dag. Lär honom fiska och han kommer att sitta i en båt och dricka öl hela dagen.

Ljuset

Det ljusnar! Härligt. Nu åker man i ljus till jobbet.
Fundrar över min gamla Cub. Vill ersätta den med en ny.... Det står mellan Word models och Black Horse. Frågan är bara...när ska jag ha tid att göra dem färdiga?

Vinterpremiär

Flög i kylan i lördags. Riktigt trevligt. Kamraten och jag hade vår skottarvecka och trots kylan så hade jag med men min mycket slitna Cub som nu börjar ha åtskilliga timmar i luften. Hon är en trogen vän som är fin att flyga men nu börjar faktiskt vara ganska less på henne...
Det märkliga var kvällen innan så jag tog loss flottörerna från henne och monterade hjul. Egentligen ska det ju vara skidor denna årstid men just nu har jag inga. I början av november flög jag henne senast. Det kändes lite märkligt att plocka bort flottörerna när snön ligger djup utanför...
Upp i luften kom hon dock efter en del strul med ström till min fältlåda.
Så efter ett tag stod vi där; kamraten och jag efter fullbordat skottarpass. Undrar hur många gånger vi gjort det?

Väl hemma skulle jag testa min nya inomhuskärra men fick störningar så att fartreglaget slog ifrån hela tiden. Knäckte ett landställ i en hård okontrollerad landning. Efter att ha testat tre olika mottagare så beslöt jag testa med en annan sändare. Och då blev det bra eller iaf bättre. Tror att min gamla (jag har nästan bara gamla grejer...) sändare behöver en god intrimmning. Så nu har den gått ned till Balte för lite service. Får se om det blir bättre.

hits