24

Så har äntligen serien 24 startat om . Eftersom jag inte hinner se den på måndagar eftersom har jag öppet min shop till 21.00 så är det TV400 och reprisen som gäller. Han är en fena på att överleva den där Jack... Hur som helst så verkar det lovande. Är bara 23 timmar kvar av serien...

Mörker

Man lever i ett litet mörker. Inte så att det stör så värst mycket men... Finns ju bra med ljus på gården´. Dock så undrar man hur länge det ska vara mörkt. Och bara just här där jag bor. Gatlyset alltså. Är mörkt. Men inte på andra ställen i byn. Man undrar som sagt.

Prison brake

Ser på Prison brake igen. Måste säga att bröderna bleknar mot de andra. Kellerman och T-bag spelas lysande. Tur att de finns. För att inte tala om Mahone... Spännande fortsättning!

Negelspretten

Resultat från tävlingen i Norge.

Skugga

En dag i skugga och trötthet, snöfall och blåst, TV-tittande och inproduktivitet. Måste finnas sådana också.

WTC

Kollar på den privatinspelade filmen från World trade center som hållits hemlig tills nu. Kolla här Otäck och skrämmande!

Bosses bilder

Bosse har gjort det igen. Kolla hans senaste bilder från Kronan i Luleå

Skidorientering

Kollegan, tillika förbundskaptenen för Svenska skidorienteringslandslaget åker snart till Moskva och VM för att tävla. Visst har du läst det? Denna undanskymda sport i media är stor i Sverige med ett flertal framångar och medaljer. Här hittade jag en liten notis dock. Medan media granskar Anjas alla steg och frukostvanor och vilka konsekvenser allt som görs och inte görs får för tävlingsreslutatet så lever en skidorienterare i en undanskymd värld långt borta från kameror och feta sponsorsavtal. Lika mycket tid och svett läggs ned men ingen ser.

Kul

Handlar kullager från USA. Smidigt via webshop, trodde jag. Anger kreditkortsnummer och giltighetstid och baksidans CVC nummer. Allt OK. Får dock ett mail från företaget där de vill att jag ska kopiera och faxa alternativt maila både fram och baksidan av mitt kort samt något som förknippar mig och min adress med mitt kort. Börjar ana oråd... Lägger ut en fråga om tillvägagångssättet på Svenskt modellflyg och deras forum. Får snabb en del olika svar att det ofta är ett normalt förfaringssätt och att en del aldrig skulle ge ut CVC numret... Jag scannar in förstasidan på kortet samt mitt registreringsbevis för mitt företag och mailar över. Det fungerar och min order är nu på gång. Hoppas att allt går i lås nu.

Negelspretten

Teamföraren åker på första buggytävlingen i Norge. Lustiga namn de har... på tävlingen alltså. Men hela 76 startande. Det verkar stort. Jag vill bara önska lycka till!

mickes Xray

Glömmer...

Glömmer börs, palm och motorvärmarsladd idag. Kvalificerad information som säkert hamnar under värdelöst vetande för andra men väl så påtagligt för mig... Hittade en skarvsladd som passade till bilen iaf. Bra med vanlig stickpropp.

VM i Jakarta

Vill du kolla på en liten videofilm från VM i Jakarta i september 2006 så kolla här.

Tempur igen

Tjae... inte vet jag. Att sova på en sån madrass är lite speciellt... Först upplevs den som stenhård och när man väl lägger sig så sjunker man ned och sitter sedan fast. Ska man sedan vända sig så går det inte helt lätt. Gropen efter kroppen ligger kvar så man måste först upp ur den för att kunna vända sig, typ.
Vi får se vad kommande nätter utvisar.

Tempur

Väl hemma så är det dags att testa en Tempurmadrass. Den sägs ska vara bra. Och tittar man på deras webb så ser det ju bra ut. Unga, vackra och stiligt friska människor. Så kommer man att bli. Det känns ju bra. Äntligen verkar det finnas ett sätt... Nåväl om man inte kollar in alla som ligger på en madrass och verkligen verkar funnit harmoni så läser man följande:
TEMPUR är ett högteknologiskt komfortmaterial som ursprungligen utvecklades av NASA för det amerikanska rymdprogrammet. Tack vare dess unika tryckavlastande egenskaper låter Tempurmaterialet din kropp vila i en naturlig och avspänd ställning.
Vi får se. Jag återkommer med rapport.

Xray EC

Får mail från Minicars-man jobbar tydligen sent, om den nya Xray EC som ska ersätta TQ vad jag förstår. Det mest intressanta med denna som kommer senare i vår är att den kommer att kosta 5 700:- Ett bra pris för en potent tävlingsbil. Detta kombinerat med låga reservdelspriser gör att de som avser att tävla håller låga driftskostnader.

Inte mycket.

Man behöver inte mycket egentligen. En bra fåtölj, en varm järnspis, en god bok o lite mat. En riktig lyxtillvaro. Jae.. åsså kaffe förståss.

Vinter

Här kan man verkligen säga att det är vinter. Ca en meter snö, 20 grader o lätt snöfall. Kylan är inte besvärande eftersom det är så torrt i luften. Läge få att åka skidor även om det är lite mycket snö.

Skriva

Man kan ju undra varför man ska skriva på sin blogg från sin telefon? Svaret är att det går. Och det är det som är mitt span. Allt i handen, nu. Bara för att det går.

Silver

Silver, när Anja körde ur. Maria fixade ett silver. Grattis!

Coolt

Lite coolt är det ju att kunna blogga från sin telefon. Här sitter jag mitt i skogen med mörkret som gäst och kan blogga som hemma, typ. Lite långsammare går det men jag har all tid i världen. Sitter i min stuga. Lyssnar på musik o eldar för att hålla mig varm o kan blogga samtidigt. Lite coolt är det!

Ha!

Inte kan jag låta bli att skriva. När det går... Min nya telefon är ju så mångsidig.

Skugga

Går in i bloggskuggan några dagar. Reser bort för att ladda och koppla av. Behövligt.

Trögt

Nu går bloggen trögt... Tar en oändlig tid att logga in och skriva och sen få det publicerat. Det har i och för sig skrivits 20 492 inlägg de senaste 24 timmarna men det är trögt ändå...

Buggy

Buggyåkarna står på stå och vill köra. Det planeras och spekuleras. Vilken bil och vilken motor osv. Jag försöker hänga med så gott det går. Beställer och funderar på det rätta. Däck och lager och motorer med nya lager och...allt i egen liten värld trots allt. Ganska kul iaf.

X-men

Ser den första filmen från 2000 av triologin X-Menfilmerna som av en del kan sägas startade en trend att filmatisera serietidningar.
Den var väl OK. Både förutsägbar och underhållande. Så här skriver en resencent om den:
Trots att jag finner många brister och svagheter i X-Men tillstår jag inte mig själv att underkänna filmen. Det är trots allt en skapligt bra första film i en filmserie som skulle kunna bli hur lång som helst. X-Men är snyggt inramad och snäppet bättre än dussinunderhållningen och får därför godkänt betyg. Se den för all del

Klubbens dag

Piteå modellflygklubb har arrangerat klubbens dag i Hortlax sporthal idag. Trevlig tillställning där vi fick visa upp en hel del av klubbens kompetens och förmåga. Det kördes flygsimulator på storbildsTV och flögs helikopyter samt det vanliga inomhusflyget visades upp. Det var även en hel del modeller, stenkrypare och bilar utställda. Dagen fungerade som en samlande grej för klubben och även med den funktionen att vi fick visa upp oss för allmänheten
Jag fick sälja några Xtwin och visa upp en del av företagets sortiment och visa att jag finns.
Det var en dag som gav mersmak!

Hortlax

Klubbens dag

Ser fram emot Piteå ModellFlyg Klubbs dag i Hortlax imorgon. Hoppas på många besökare. Så här skriver klubben:

Lördagen den 10 februari mellan 14.00 och 17.00 kommer PMFK att anordna en Klubbens dag där vi visar upp och informerar om vår verksamhet som omfattar det mesta inom radiostyrt på marken, i luften och på vattnet.
Alla är välkomna dit för att titta eller flyga.
Läs mer
här


Rätt med avskuret tak

Man funderade ju... men det visar sig att det var helt rätt. Skönt med de som tar beslut. Impopulära beslut som kommer de drabbade till del. Det gillar jag! Läs HÄR

Bygger om

Teamföraren är här nästan hela dagen med visioner. Han bygger om och flyttar och donar. Det blir riktigt bra. Tack! Här ska bli Xrayhörnan och verktygshyllan osv. Själv leder jag och fördelar arbetet...

Lunchen

Tänker tillbaka på lunchen idag. Bryggargatan i Piteå. God och smakfull. Och en mycket snygg webb för övrigt. Smödegsinbakad lax med klyftpotatis. 89:- Inte mycket att säga över priset med den maten. Bäst av allt är att jag blev bjuden. Dock hann jag inte njuta av samtalet och maten fullt ut. Sonen ringde och var sjuk. Ville ha skjuts hem så det var bara att åka vilket jag givetvis gjorde när han behövde skjuts.

OS Speed

Fått hem den alldeles nya OS speed motorn för buggy. Eller O.S. SPEED 21VZ-B V-Spec som den egentligen heter. Ett litet kraftpaket som ska lämna 2,5 hästkrafter vid 40 000 varv/min. Strax under femtusenlappen kostar den...

OS Speed



Kylan igen...

Alla skriver om den men ingen gör ngt åt den. Ser på PMFKs webb som länkar vidare til en väderstation nere vid piteälven att det just nu är nästan 33 grader. Det är kallt.
Kallt trodde jag att det var när buggysäsongen drog igång igår kväll på Grans naturbruksskola Men tydligen var det plusgrader inomhus enligt de rapporter jag läser. Dock ser det en aning dimmigt ut på bilderna från ridhuset där man håller till. Kan det vara metanoldimmor? Och nitrodimmor? I så fall är det nog inte värst hälsosamt...

Rätt att skära av taket

...menar medicinskt ansvarig och räddningsledaren... Kolla HÄR

Avskuret tak

Kan detta vara möjligt?

Kallt

Ingen nyhet för oss i norr. Men kallt är det. Kört bil till Umeå ToR idag. I Kåge var det 31,1 grader. Lite bistert. Men nu är det bara 20. Skönt...

TP-test

Gör en test på bandbredden på nya datorn. Jag hamnar på 9 Mbit/s. Vad betyder det? Jag orkar inte läsa. Men jag gissar att det är rätt OK. Någon som vet?

Så nu fungerar den...

Bloggen har legat nere ett tag. Och just när mans ska skriva så vill man ju få det skrivet... Omedelbart och nu. Allt nu. Det är ett span. Att man vill ha allt nu. Varför vänta? Varför vänta på sommaren med att spela fotboll när man ska spela inomhus? Varför vänta med buggy när man kan vara i ett ridhus? Det betyder att buggysäsongen har börjat. På onsdag. Och jag hakar på givetvis. Beställt en massa Xray grejer ikväll. Det gäller att vara laddad. Att det ska finna reservdelar hemma.

Melodifestival

Man måste väg skriva ngt om denna. Jag stör mig mycket på alla dessa kameraåkningar. Verkar som att bildproducenten verkligen gillar att visa upp allt man kan. Nu rollar man och åker in och ut i en aldrig sinande ström. Jag blir åksjuk! Man försöker visa allt på en och samma gång vilket får till följd att man ser... just det; ingenting.
Sen skulle jag önska att kameramännen hittade skärpeknappen - dålig skärpa ska man inte behöva stå ut med.
Jag gillade Tommy Nilsson och Mrs Robinson. Hon var inte med men det lät bitvis om att Simon and Garfunkel var med. Skönt sound.


Tjuvlyssnat

Haha... har du kollat in tjuvlyssnat? Ligger i topp på alla bloggportaler. Du kanske finns med... vem vet?

Skor

Detta torde kraftigt tangera ett värdelöst inlägg och lika värdelöst vetande...så sluta läs här.
Det kommer att handla om skor och min reflektion över hur många skor jag använder varje dag. Helt ointressant så du kan klicka vidare.
Det börjar på morgonen. Det brukar ofta börja om morgonen men... i alla fall. Man stiger upp och  hittar Foppakopiorna. Sköna att gå inomhus med enär vi har lite golvkallt. Pannan behvöer fyllas med ved och tändas. Träskor finns i pannrummet. Vi räknar till två. Så bär det av ut för att hämta tidningen och låta hunden göra det hon ska. Då åker de stora Nokia stövlarna på. Bra att gå i, i snö och regn. Varma dessutom. Nu är vi upp i tre skor. Läser du ännu? Sluta för det är inte intressant.
Sen bär det av till jobbet. Sko nummer fyra åker på. Uteskor som inte är för varma men OK ändå. Framme på jobbet åker jobbets inneskor på. Vi räknar nu till fem. Sandaler inköpta på Noia i sommar. Man studsar (nåja) fram över alla korridorer och stora ytor. I bästa fall går jag om eftermiddagen ned i källaren för att lyfta lite skrot och cykla en bit. Gympaskor, ett par svarta gamla åker på. Vi skriver sex. Väl hemma så är det dags för att meka i bilen eller köra in ved eller ngt annat. Det verkligt gamla uteskorna åker på, de som knappt håller ihop men fyller sin funktion väl. Vi räknar till sju. Läser du ännu? Sist på kvällen är det dags att tömma askan ur pannan. Helt kort så behöver jag ett par uteskor för att ta askan utanför bakdörren och det blir några skor modell skoterskor. Det blir åtta. Ombyte förnöjer, eller hur?

Begravning

Begravning imorgon i Luleå. De som förolyckades i Egypten; Inger och Sara ska begravas. Inget jag längtar till men jag kommer att vara där. Viktigt! Sökte efter en bra bild idag på jobbet till det minnestelegram vi skickar. Svårt med bra bilder. Men denna blev det.

Hornavan

Backspegel

Backspegeln till min renkrockade Peugeot kom idag från bilskroten i Arvika. Skruvat fast den ikväll. Men jag säger bara torx. Varför har man på denna fransman så mycket torxskruv? Blev tvungen att åka in till OK för att handla. Men nu är det klart iaf.


Ny bil

Nu släpper Xray sin nya buggy. Xray XB8 EC Än vet man inget om den men det är troligen ingen slump att man väljer att släppa den just nu när det pågår en hobbymässa i Nurnberg. Mässan är öppen för hobbyhandlare och jag vet att flera av mina grosssiter är där nu. Läge att presentera nyheter alltså. Denna nya bil är en uppgraderad version av den populära "R" bilen.

hits