Ledig

Nu är det dags att ta ut lite komptid. Ledig från onsdag till söndag. Ska bli skönt. Det ska bli tillfälle till vila, skogsarbete , firmajobb o en del annat.

Helle Klein

Helle Klein som är Aftonbladets politiska chefredaktör lämnar stället för att blir präst. Läs mer här. Många häpnar och valet skapar rubriker. Intervju i Studio ett och reportage i andra tidningar. Jag gillar Helle. Hon har vågat stå rak i många frågor. Och nu följer hon sitt inre. Man kan kalla det för kallelse på kyrkspråk. Intressant blir att se vilka vågor som kommer av det här.


Design

Var tvungen att göra om lite. Byta rubrik och så. Bredda innehållet även synligt och inte bara i text. Ändra lite färger. Skirva om lite annat. Inte bara om RC. Men det blir säkert det med.

Prison break

Har börjat kolla in Prison break säsong 2. Lätt att fastna i serien men lite svårt att börja med säsong 2. Någon som har hela säsong 1 och vill låna ut? Hör av dej!

Teater

Vi har varit i på teaterweekend i Luleå. Shopping och god mat och hotellboende och teater. Läs mer här. Vi är ett kul och trevlig gäng som trivs tillsammans. Man behöver sådana helger. Koppla för att sedan kunna koppla på. En del av oss besökte musikbutiken Takt o ton. Här finns ljud. Otroligt bra ljud! Det bästa. Men det kostar. Det är inga problem att komponera en alldeles egen ljudanläggning för 200. Tusen...

Vietas

Oväder

Nu kommer ovädret... Länk till SMHI här.
Aktuellt väder i Piteå hittar du här

Ledig

Tog mej en ledig dag från jobbet. Har jobbat 10 dagar i sträck och det känns lite. Bra med lediga dagar. Plockat undan trädgårdsmöblerna...ja, jag sopade av dem först. Bytt till vinterdäck på släpet och fixat lite annat ute i solen.

SHARK

Fått hem den lilla häftiga 1:18 buggyn SHARK -18. Levereras komplett enligt bild. Endast laddare tillkommer.


Shark


Vilhelmina

Varit på bra kurs i Vilhemmina med starka inslag av internationella kontakter och snö. Är nu tillbaka på jobbet efter nästan 80 mil i bil på vinterhala vägar. Vi var drygt 400 på kurs i inlandskommunen och det sägs att detta var den enskilt största konfernsen som kommunen haft. Någonsin.

Mellanlandar

Landar för omväxlings skull i egen säng denna natt. Imorgon drar jag vidare på kurs nr 2 som hålls i Vilhelmina. Kvällen har inneburit kundbesök från Boden och två andra besök. De bär forhoppning om en bra affär så småningom och en mer tydlig renodling av sortimentet i shopen.

Ostens hus

Har besökt Ostens hus idag i just Burträsk. Intressant ur många synvinklar. Inte minst hur ett litet samhälle kan leva upp med en ost som drivkraft. Här finns en bra utställning och ett litet cafe samt möjligheter att köpa hem sin ost i presentförpackning.

SMFF igen

Nu går snacket igen. Kolla här. Det handlar om att bilda ett alldeles eget RC flygförbund. Jag är försiktigt negativ. Har faktiskt inte orkat läsa alla inlägg. Inte heller på RCuniverse. Jag vet bara att det oftast brukar vara bättre att förändra inifrån än utifrån. Att det alltid finns en frestelse att göra något "eget" som oftast brukar leda till splittring.

Burträsk

Det sägs att man har hår under fötterna här i Burträsk. Det har jag inte kolla men man vet ju aldrig. Dock har de mycket god mat. Och även god ost i form av Västerbottensost. Här finns ju ostens hus också. Kanske värt ett besök om man hinner.

Kurs

Åker bort på kurs några dagar. Hur kul låter det, att åka till Burträsk?
Vi får väl se.

Småflygplanen

Silverlit X-twin Classic och Turbo är ytterligt försenade. Nu kommer de att komma i slutet på oktober... Den som väntar på något gott... men visst, det är inte bra. Fabriken har helt enkelt svårt att hinna med att leverera. Jag har lagt en ny order i början av oktober men det är tyvärr inte helt säkert att jag hinner få den till jul. Jag hoppas eftersom det är en bra och lämplig julklapp.

Xtwin


Inkörningsbänk

Fått hem HUDY inkörningsbänk idag för inkörning av bilmotorer. Med propeller för kylningens skull. Det lär ska vara och bli en mycket bra inkörning.

inkörningsbänk


Skolkärran

Åkte och hämtade skolkärran idag. Den ska in i värmen så den slipper frysa i vinter i ett kallt förråd. Den såg rätt bra ut. Men jag ska kolla upp den i vinter så att den är OK till sommaren.
Det har vairt en sagoligt vacker dag idag. Smurfit-röken steg alldeles rakt. Då skulle man haft tid. Att flyga. Modell eller skärm. För att ta tillvara en sådan dag. Andra har gjort det. Det såg härligt ut.

Skärm

Varit en underbar dag idag. Soligt, klart och stilla. Nu blev man verkligen sugen på att flyga skärm igen. Men man måste ju jobba också. Vi får se hur det ser ut till helgen. Pirrigt känns det också eftersom man är nybörjare.

Bilder

Kollar på Bosses bilder från Buggytävlingen i Älvsbyn. Riktigt bra bilder. Kolla här.



Älvsbyn


OS 21 VG-P

Får en kort rapport från en kund som köpt den första 1:8 buggymotorn OS21 VG-P. Han var mycket nöjd med motorn. Framförallt var det en suveränt bottenvrid och en mycket säker tomgång samt en enkel inkörning. Den var även mycket lätt att justera in. Det den saknar gentemot OS 21 V-spec är möjligtvis att toppeffekten är ngt sämre.
Alltså, en bra motor som även lämpar sig för tävling om man inte söker den allra högsta toppeffekten.
Motor kostar idag 1 650:- att jämföras med V-spec som ligger på 2 640:-

Vinnande klick!

På min webb finns en klicksida som tar dej vidare ut i en förhoppningsvis vinnande värld. Kolla här.


Aircombat i Örebro

Hittar snygga bilder från sista tävlingen i Örebro. Länk finns här.
Totalsergraren i Svenska cupen blev Oscar Cederlöf som flög hela 60 rundor under säsongen. Han nådde över 8000 poäng vilket måste vara sensationellt. Länk til resultatlistan finns här.

Kväll

En vanlig kväll i företaget. Packar upp ett paket. Prismärker. Uppdaterar webben. Skickar iväg en faktura. Skickar iväg en kristall. Kollar in det nya snygga betalkortet. Svarar på några mail. Surfar runt på några forum och klubbwebbar.

Xtra

Byter relä till extraljusen till min bil. Det blir bra. Ljus i mörkret.

PT

Lägger ut länken till PT's artikel om att Piteå flygklubb har fyllt 40 år. Några fler bilder finns här än det som var i tidningen. Artikeln finns här

Multiplex

Nu finns Multiplex cockpit SX i lager hos MFT. En helsyntesanläggning! Pris 2 795:- Så här skriver MFT:
Uppföljaren till den mycket populära MPX Cockpit MM. Nu med ännu fler funktioner samt syntesmottagare och sändare. Fortfarande lika lättskött!

Ack till sändaren, 7-kanals mini syntesmottagare samt ett Mini HD servo ingår!

Självklart fungerar denna sändare tillsammans med alla vanliga 35 FM mottagare - även om de har kristall!
Beställ den hos Leifs Hobby

MPX SX


Kartan

Nu vet vi hur kartan ser ut. Leifs Hobby säljer Xray och Lindbloms säljer Mugen. Bra för de som valt det ena eller andra.
Glädjande så noterar jag att en del nu väljer att byta märke inför kommande säsong. Xray är hetare än någonsin!

Öppet 18-21

Äntligen måndag! Nu går bilen snart hemmåt för en bit mat och sedan öppet i shopen. Därav utropet.
Välkommen till Leifs Hobby!

Lindbloms

Rykten har surrat under helgen att det är Lindbloms marina som kommer att bli ÅF för Microracing och därmed också Mugen's bilar. Jag nu meddela att så är fallet.
Det blir bra. Inte främst för mej som handlare men för de kunder som valt att köra Mugen.
Jag vill önska Lindbloms lycka till med sin verksamhet.

hits