Ge blod!

Har varit och lämat blod igen. Det känns alltid bra. Att ge liv till den som saknar liv. Har hållit på i 23 år nu. Automatisk hälsokontroll, blodtryck och en liten värdecheck. Dessutom lite mänsklig omtänke. Mina värden var OK. Det känns alltid skönt att veta. Läs mer här.

Paket

Nu vet jag äntligen varför jag har mitt lilla företag. Jag får öppna paket. Många paket. Flera gånger i veckan. Det är kul - med hårda paket!

OS 21VG-P tex. Den nya OS motorn som förhoppningsvis ska räcka till för de allra flesta som vill köra buggy.

Bilolyckan i Egypten

PT la ut mer info på sin webb igår kväll samt att artikeln finns med i papperstidningen idag.

Dödsolycka i Egypten

En kollega till mej och hennes åttaåriga dotter har idag omkommit i en bilolycka i Egypten. Läs på Svenska dagbladet Det både känns och är alldeles fel att sådant kan och får inträffa trots att vi alla vet att det är livsfarligt att leva.

Rondellhund

We have a movment here... I sanning en rörelse! Jag tänker på de rondellhundar som bara helt plötsligt uppstått!. Läs historien härCorren vet mer att berätta här. Ja, det talas faktiskt om en folklig undergroundrörelse. Givetvis finns en egen webb med skaparnas egna bilder och ritningar. Självfallet finns en karta över var dessa hundar nu står.
Man häpnar!

RC Sundsvall

Kamraterna i Sundsvall verkar vara ett härligt gäng! Nya och fräscha ser de tillvaron med nya och klara ögon. Det sprirar och gror! Det är kul att vara in på deras webb Lite kaxigt skrev jag i en egen kommentar lite längre ned att det bara är 50 mil mellan Sundvall och Piteå. Vad kan det innebära? Besöka varandras tävlingar? Göra gemensamma sådana? Ordna träffar och meetings för utbyte?
Det ryktas ju nu att många bilar från Norrbotten hamnat  i sundsvallsbors ägo och det borde väl borga för att de fått bra grejer till att börja med...
Jag kastar alltså ut en egen handske utan att ha kolla med någon fler. Finns det något som tar upp den? Och gör den till sin och jobbar vidare med den? Kanske under en RC-spakrrattarvecka?

En vision

Som medlem i PMFK har jag en tanke:

Jag har en tanke, en dröm eller en vision... Att göra en RC-vecka till sommaren. Grundidén är Luleås Midnight sun fly in och jag tänker mej att det kan vara en bra utgångtspunkt till att göra något eget.
Jag tänker mej att man kan göra en vecka av RC-spakande och rattande. Med kulflygtävlingar och klubbtävlingar och skolflygaktivitet och allmän samvaro. Detta för att det ska vara lönt för tex norrmän, umebor, lulåbor, stockholmare etc att besöka oss och vår anläggning.
Det kan innebära att man har en biltävling på ondag som uppvärmning och sedan kör man en tävling i Piteå på lördag med tillhörade "bankett" om kvällen och sedan kör man en avslutande tävling i Älvsbyn tex, på söndagen. Under veckan går skolflyget varm flera dagar kombinerat med en midnattsflyg på helgen och limbo eller annat kul.
Alltså. Allt för att samla RC-spakrattare till en gemensam vecka med tillhörande aktiviteter och även boende på vår anläggning.

Vad tycker ni?


Kurs

Varit och haft kurs vid havet i Munkviken Vackert ställe som ligger alldeles vid havet strax söder om Lövånger. Där var det ingen snö. Närheten till havet värmer och smälter den lilla snö som kommit.

30'

Betalar en del räkningar i företaget. Hugaligen! Den slående och stående tanken är; hur ska jag få tillbaka dessa pengar? Fast det har ju gått förut. Hittills.

Sundsvall

Hittade en mycket sympatisk RC bilsida i Sundsvall. Som jag förstår det är klubben med sin RC bilsektion rätt så nystartad och verkar ha ett härligt "go". Dessutom har de ett av de allra bästa forum jag mött. Gå gärna in och kolla. Här fanns ett bra tänk och en enkelhet i menyerna. Föredömligt.

Småflygplanen

Har äntligen fått hem en liten laddning av dessa små underverk. Pris 300:-

Xtwin

Regn

Det ska inte regna på vintern! Så det så.

Storforsen

Varit på kurs på hotell Storforsen. Riktigt trevligt! God mat i en härlig miljö. Bara det att de har hela storforsen upplyst om kvällen i mörkret med kraftiga spotlights. Det ger en suggestiv känsla att även när det är mörkt kunna se denna mäktiga fors, även om det just nu vid denna årstid inte är så mycket vatten.

Katalog

Minicars nya katalog går som smör. Den sätter igång fantasin och längtan efter nya projekt. Ett imponerande arbete gjort till stor del under sommarens hetta...
Vill du ha ett ex? Sänd ett mail.

Yrsel

Uff. Kämpar med yrsel hela dagen... Inte kul. Vet inte vad det kan vara. Virus?

Vilken röst för en 11-åring!

Kolla HÄR
...och HÄR
Och hennes webb HÄR

Strömavbrott

Puh! Nu kom strömmen tillbaka. Fyra timmar och en kvart utan denna viktiga vara. Man blir så lätt handikappad. Och samtidigt är det ju nyttigt också, att kunna klara sej utan en stund. Det gick bra.


Helikopter igen

Har nu testat denna makalösa helikopter än mer. Tog med den till inomhusflyget och provade lite mer. Den har ju ingen hög fart framåt men det gör inte så mycket. Roligare är det att starta och landa på ett biljardbord, eller bara ta en stillsam promenad med helikoptern hängande vid sin sida i huvudhöjd. Passade också på att säja ett par st. Vi gjorde rotestart från biljardbordet vilket såg helt coolt ut.

kopter

Helikopter

Testflyger den lilla helikoptern som bara kostar 450:- till kund. Och då ingår allt utom batterier till sändaren. Flyger riktigt läckert. Filmklipp HÄR

Ny katalog

Fick Minicars nya katalog idag. Äntligen! Ett rykte i våras gjorde gällande att den skulle komma lagom till sommarsäsongen men det gick i stöpet. Nu är den äntligen här med sina 180 sidor i A5 format.
Det bästa är att den är gratis. Hör av dej så för du ett ex.
Och det som än ännu bättre är att jag säljer allt som finns i den.

Höjd lön!

Läser att landstingsråden Ögren och Granström har fått en nätt löneförhöjning på nästan 9000:- per månad vardera i Norrbottenskuriren Det finns många som skulle behöva den höjningen. Jag kan bara hålla med Kurirens analys; det är ett hån mot skattebetalarna! Månadslönen efter höjningen blir för Ögren 57.195 kronor och för Granström 44.684 kronor. Kuriren anser också att de inte gör ett bra jobb, inget som på något sätt kan motivera varken den höga lönen eller höjningen.

Räknare igen

247 unika träffar på min webb Leifs Hobby under gårdagen. Roligt att bli sedd... Detta gör ju att jag måste bli än mer motiverad att hålla den uppdaterad och aktuell...givetvis.

Räknare

Jag lade ut en annons på blocket sent igår kväll. Jag noterer nu med glädje att räknaren på antalet träffar på min webb Leifs Hobby gjort ett glädjeskutt på ca 120 fler träffar än normalt. Det visar mej att många är och kollar på blocket och är villiga att kolla in andra sajter.

Stänger butiken

Stänger butiken ännu en gång. Som vanligt ett trevligt gäng som varit här och surrat och trivts vad jag förstår och hoppas. Ingen stor dagskassa idag men för många är lite av lågsäsong nu. Dock så drömmer man om kommande äventyr, vet jag.

Skottar snö

Skottar snö med traktorn. Småtrevligt. Fast jag tycker att snön kommit tidigt. Ska det verkligen vara så här fram till i maj? Jag tror att snön kommer att försvinna. Innan den kommer på riktigt.

Mugenlagret

Nu har jag lagt ut listan över hela lagret över Mugendelarna på min webb Jag hoppas att det kommer att ge reslutat. Det är ju ett bra tillfälle till att få tag i grejer lite billigare än att köpa dem till normalt pris.

Hobbyrum

Städar mitt hobbyrum. Äntligen. Hittar många små och bra saker som jag helt glömt bort att jag hade. Skruvar och muttrar och paramotorhjälm (jae, den hade jag nog inte glömt...) och intressande träpinnar gjorde för ett visst ändamål. Och skräp. Massor med skräp. Och en 17 grams bortslös motor. Funderar på att sälja den...
MEN... vad gör man med alla små skruvar, linkar, krympslangsbitar, balsabitar, furulistbitar, brahasaker och allt annat som dyker upp. Tips? Jag samlar dem i små burkar. Där ligger de nu sedan många år tillbaka och för en blygsam tillvaro. Jag hittar ibland en skruv som passar men det är alltför sällan. Suck - jag svämmas över av små burkar...

Vinter

Tar mej en promenad på sjön. Isen är av skiftande kvalitet men den håller fint.

IS

Julklappar

Söker du bra och roliga julklappar? Kolla in länken HÄR som går till Leifs Hobbys julklappsida :-)

Webb

Uppdagerar min webb med mängder med nyheter från Minicars. Redigerar de eNyheter jag i min tur får. Det blir mycken bläddring men det får  gå.
Leifs Hobby

Tandläkaren

Varit och dragit ut en gammal tandrot i morse... Inget trevligt direkt men det är OK för mej att vara hos tandläkaren. Det gick dessutom snabbt, smidigt och blev proffesionellt gjort vad jag kan bedöma. 1773:- fattigare dock.
Så nu är man sydd och ser lite sned ut i munnen.

Film

Såg filmen Inside man igår kväll. Riktigt bra! Och annorlunda på många sätt. Bara det att det inte sker ett enda mord... och att det inte avlossas ett enda skott i handlingen trots att det viftas frekvent med vapen, både låtsas och riktiga.  Klart annorlunda och klart spännande.

Connex

Connex ställer in samtliga nattåg det kommande dygnet. Ovädret ställer till det för tågtrafiken något som sonen med kompisar tvingades uppleva. Hur kul är det att sitta stilla i Ånge i 12 timmar… Den dagen i Stockholm som länge längtats efter och planerats blev om intet. Oväder råder ingen över men att sedan bli otrevlig och snäsigt bemött av tågpersonal är inget säljande förhållningssätt.


hits