Christer

Lyssnar på Christer i P3 medan jag tränade idag. Där finns någon som kallas relationsguiden eller något sådant. Man svarar på frågor från lyssnare. Antingen live eller via mail. Löser problem och ger sin syn på saken. Det är intressant att lyssna till hur man efter några raders mail kan ge konkreta och vägledande råd till vilsna. Saker som ofta behöver bearbetas länge i terapi löses mellan två låtar. Enkelt och snabbt får lyssnara konkreta råd.
Det som också gör mig fundersam är hur egotrippad man tydligen ska vara. Är det bra för dig så är det bra. Du kan ha en KK som även den har många KK. Ha gärna många KK bara du inte själv mår dåligt av det. Det behöver inte betyda du är en kåtbock eller undra om du har KK bara för att bli bekräftad. Så länge du själv mår bra är det fritt fram.
Jag tycker att man ska vara rädd om sig själv. Det är viktigt. Lika viktigt är att vara rädd om andra. Vad händer med alla KK? Kan det vara så att jag gör någon annan illa? Att jag i mitt eget sökande och längtan efter att vilja ha av någon annan förleder och kränker? Den tanken hörde jag aldrig. Inte heller att jag mitt i mitt KK:ande kanske gör mig själv illa och att jag med skam upptäcker det för sent? Att verkligheten kommer ikapp. Att barn blir till. Och vad gör man då? När man är gravid och/eller bara mår pest?

Nyheter i en liten värld

Nu presenteras stora nyheter i en rätt så liten men ändå stor värld. OS ska börja tillverka nya Ninja. Läs mer på Mugens webb
Det är verkligen en föränderlig värld buggyvärlden. Kyosho skulle genom GRP sälja Ninjamotorer eftersom man sagt upp sitt avtal med RB, eller tvärtom. Nu bryter GRP sitt samarbete med Mugen seiki som tillverkat Ninja. Mugen har i sin tur gett uppdraget till OS att göra deras nya motor Ninja JX21-B01. Det är givetvis ett bra val. Bättre motortillverkare än OS finns knappast vilket även detta agerande bevisar.
Vilket motdrag är nu att vänta? Här finns alla heta nyheter i denna värld.

Mordbränderna

Nu är mordbränderna på Storstrand och Strömlida uppklarade. Det var tre persopner 15, 16 och 18 år gamla som har erkänt. Läs mer i Piteå-tidningen HÄR


Seg vecka

Det har varit en seg vecka. Mycket jobb och mycket att stå i annars också. Har dragits med feber till och från i min förkylning. Men det är bara att bita ihop. I går kväll tog jag till starkare varor för att kuva förkylningen. Gott var det och under förmidagen idag så trodde jag nog att denna vätska hade gjort underverk. Det må vara sjukdomen som har sin naturliga gång men det kan ju vara lite coolt att tillskriva förfrisknandet en yttre faktor. Så jag gick igång med full kraft. Jobbade intensivt med att avstämma inbetalningar mot mitt plusgiro bl a. Under handbollsmatchen mot Norge så blev det inte lika lätt att leva. Tröttheten kom tillbaka så det blev att ta det lite lugnare. Det fina med att kolla på handbollen var ju att Norge hårfint förlorade.
Vi hade köpt biljetter till en gospelkonsert i Piteå kyrka. Det var Gospelkompagniet från Tromsö som spelade och sjöng. Riktigt bra! Fullt ös i kyrkan. Såg även broder H bland publiken.
Väl hemma blev det efterätt efter middagen och lite koll på sprinttävlingen i skidor i Canada. Glädjande nog så kom ingen Norrman till final. Inte heller någon Norrkvinna. Att en svensken Emil Jönsson vann herrfinalen var däremot glädjande.
Slutsats om Norrmän denna dag. De kan inte spela handboll och inte heller åka skidor. Men sjunga gospel det kan de sannerligen! Heja Norge!

Förkylt

Man är förkyld men feberfri. Alltid något. Annars brukar man ju säga att män blir dödssjuka när de är förkylda. Man kan skämta om det om man vill men när en man är förkyld så är det allvarligt...
Nej, faktiskt inte. Man står pall. Jobbar som vanligt, tar sitt ansvar som vanligt och fungerar som vanligt i stort sett.
Det går över.

Lilla Cessna

Provflyger den lilla Cessna på inomhusflyget. Den flyger riktigt fint under de tre flygningar som jag gjorde. Ca 10 minuter flyger den på en laddning och varje laddning tar ca 30 minuter. Bra med kraft i motorn och bra rodersvar. En liten kärran har även kvicka rörelser vilket man kan utnyttja. Men flyger du för sakta så blir rörelsen därefter. Den klipper direkt om du provocerar. Annars är den hur snäll som helst. Premiären skedde hemma och utomhus i en något kyttig vind. Även där gick den fint. Looping från planflykt var inga problem. En trevlig bekanskap.
När jag nu senare kollat lite mer på sändaren så upptäcker jag att den har både simulatoruttag och ladduttag. Även servoreversering finns med och olika lysdioder som markerar späningen i sändarens batteri/ack.

Surströmming

Ja, du läste rätt. Vi åt surströmming till middag idag. Som tur har ju att surströmmingspremiären varit...i augusti. Hur som helst så var det gott, som vanligt. Och köper man filéer så går ju rensningen som en dans.
Kände mig lite trött och sliten ikväll så det blev en film. Hotet inifrån eller
Sentinel, The
Kiefer Sutherland, Michael Douglas, Eva Longoria, Kim Basinger har huvudrollerna. En bra film med intrig och spänning.
Sen har jag packat upp en del varor som kommit som vanligt. Det jag själv är sugen på är Cessna mini. Så här lyder produktinfo:
Denna lilla Cessna gör sig perfekt att flyga i sporthallar och liknande. Fullt 3-kanals med proportionerlig styrning. Flygvikten är på endast 62 gram. Kanalerna är fördelade på gas, höjd och sidoroder. Passar lika bra för nybörjare som för mer avancerade piloter som bara vill glida runt. Flygningen är väl avvägd med stabila egenskaper och svara piloten på ett tacksamt sätt. Vingyta: 4.12 dm Vingbredd: 448 mm Längd: 390 mm Flygvikt: 62g Batteri: 3.7V 250mAh Li-po Drive System: 1215FE33 Sändare: 4-kanals stickradio 35MHz FM Servo: weight: 3.5g ;speed: 0.12sec/60o(4.8V);torque: 0.2kg/cm (4.8V) Mottagare: RX-411 Levereras komplett RTF-paket med: 4-kanals sändare, Li-Po batteri, Li-Po laddare. Pris 995:-
image117

Denna dagen ett liv

Citat av farbror Melker.
Intensiv dag på jobbet. Helt OK. Jag gillar ju det men man kan bli lite trött... Hela lunchen (lite drygt men säg det inte till någon...) var jag hos Anders på PEM. Han kollade lite på min fransyska som inte alltid vill starta som jag vill...
Under em så ringde kvinnan i mitt liv och föreslog att familjen skulle äta middag på restaurang. Sonen fyller år på söndag så det var ju en bra anledning. Thailändsk blev det. Sen fick sig lilla mor ett besök på sitt äldreboende. Tyvärr somnade jag en liten stund i hennes obeskrivligt sköna fåtölj.
Väl hemma så meddelade hunden att hon minsann ville ut och gå sin fyra kilometers runda. Så det blev till att byta om. Jag försökte springa och lyckades med det hela skolbacken upp men sen fick jag sluta. Kom överens med mig själv att enda orsaken till det är att det var alldeles för halkigt för att springa. Så det så.
Sen har jag brottas med en del fakturor. De ger alltid frakturer, typ. Frakturor är nog ett bättre namn.
Ja, sen fanns det 28 mail att svara på eller läsa.

Kan läcka lite info kring en helt ny pipa för buggy:
Jammin JP-4 EFRA-2062 pipset (Hong Nor). Ny hårdeloxerad EFRA godkänd 3-kammar off-road pipa från Hong Nor i Jammin utförande med EFRA nummer 2062. Hårdeloxeringen gör att den är lite enklare att rengöra. Utblåset är Hong Nors specialare som är fräst ? dvs det håller mycket bättre för krascher än vad det vanliga enkla röret gör. JP-4 levereras komplett med avgaskrök och avgasgummin etc. Obs, pipan är av ?2007? standard dvs den är tillåten att tävlas med i Sverige 2008 men inte på EM etc från och med våren 2008. 20JP4 ? Jammin EFRA-2062 pipsystem off-road. Pris 690:-

image116

Regn och minusgrader

Flera av mina kunder klagde igår kväll över vädret. Du vet det där som alla talar om men ingen gör något åt. 7, 8 minusgrader och regn. Det är inte roligt. Det är nog der värsta vädret man kan ha när man ska köra bil i alla fall. Det fryser på direkt. Framrutan får ett ispansar som inte värmen inifrån orkar tina bort. Stannar man så brukar det försvinna rätt snabbt men så fort man börjar åka så fryser det på igen. Nu har vädret slalgit om. Runt nollan och bara lätt nederbörd. Alltid något.


Gus igen...

En kund som var här och kollade på bilen som Robban byggt. Då upptäckte jag att det fanns en häsning även på bottenplattan. Kul med upptäckter

image115

Gus

Ser på min räknare att bilen på buggyn lockade ett flertal att gå in på min blogg. Det är alltid roligt. Det kan ju också ha betydelse att Micke la ut länken både på Norrlandscupens gästbok och på RC Älvsbyn.
Pratade lite med Robban via MSN igår kväll och han tycket det var roligt att jag gillade bilen. Inte minst karossen var riktigt fin. Robban har alltid lackat sina karosser själv och det syns att han har vanan inne. Ett riktigt konstverk faktiskt.
Öppet ikväll som vanligt. Kom och kolla!
www.leifshobby.se

Bil av toppförare

Fick ett trevligt paket innehållande en Losi 8ight byggd av toppföraren Robert Gustavsson. Tillika med lackad kaross, namnteckning och lyckönskning. Kändes riktigt roligt. Lägger ut några bilder:


Sänkt skatt

Kollar med löneansvarig på mitt jobb. Jag hade en känsla att jag läst någonstans att inkomsskatten skulle sänkas från och med 2008. Och visst hade jag rätt. För min del rör det sig om 700:- per månad. Mer i börsen alltså, men tyvärr så har ju annat gått upp. Det brukar jämna ut sig, tyvärr.

Mordbrand?

Piteå-tidningen rubricerar branden på sin etta med Misstänkt mordbrand. Läs här. Genom att det fanns uthyrningsrum på övervåningen så kunde branden fått en tragisk utgång. Nu visade det sig att det inte blev så, tack och lov.
Många har många minnen från denna gård och vi sörjer idag. Det är på ett sätt bara ett hus men på många andra sätt är det ett hem som gått förlorat. Hela Storstugan andades liv och historia och kultur. Åtskilliga männiksor har bott, varit på kurs i detta hus som nu bara inte finns.
Det mest otäcka är att branden verkar vara anlagd. Det skapar en gnagande känsla i magen - kommer det nya huset som med all sannorlikhet kommer att byggas få vara ifred?

Branden på Storstrand

Lägger ut några bilder på de tragiska resterna från Storstugan på Storstrand. Inget är kvar.

image109

image107

image108

Brand

Sonen ringde och meddelade att han hört att det brinner på EFS Storstrand i Öjebyn, min gamla arbetsplats. Troligen är det Storstugan som brinner. Läser vidare på Wighsnews som alltid är först att det har hörts en kraftig smäll inne i lokalen varefter det blev en övertändning.
Tråkigt, verkligen tråkigt...

Bild på Storstugan från deras hemsida här:

image106

Baksida

"Individualismens baksida är ensamhet."
Så sant så.

Utställning

Jag har fått ett erbjudande att ställa ut lite grejer på biblioteket i metropolen Hortlax. Gratis dessutom. Och gratis är alltid gott! Så idag har jag riggat i deras glasmonter. Kul att se vad det kan ge. Den kommer att finnas där under hela januari.
image105




hittaRC

Nu börjar det likna något. Nu kan jag utan att skämmas allt för mycket lansera mitt arbete med en länksamling som jag arbetat med de senaste veckorna. Det är inte färdigt och blir det heller aldrig. Men något finns i alla fall. En egen domän är inregistrerad. Just nu 2034 länkar in i en radiostyrd värld. Tanken är att den ska växa mer men nu vågar jag som sagt publicera den.
Kolla gärna in den
här

hits