Xray NT1

Får besked att det nu finns ett fåtal NT1 nitro touring bilar i lager i Uppsala.

image72

Restaurang

Frun och jag besöker Pite havsbad och dess Trapper stekhus. Vi äter gott och trivs tilsammans! Jag äter Hilding special, dvs en köttbit med gratäng och frun äter lax. Allt ärmycket gott. Och dyrt, men det får man ta. I restaurangen finns även en trubadur som sjunger och spelar på sin gitarr. Han sjunger mycket bra, rent och klart och sjunger sina covers med skön egen tolkning. Han kan även hantera sin gitarr, ja han verkar van att stå på scen helt enkelt. Tyvärr är hans gitarr ostämd. Riktigt ostämda toner klingar fram bitvis. Det känliga D-ackordet är en bra mätare. Märkligt vad ett bra framförande kan grumlas av en ostämd E-sträng gissar jag. Medan vi lämnar stället och drar oss mot vår egen taxi så fortsätter sången och gitarrspelandet. Det svänger skönt men låter falskt. Att själv höra på sitt instrument är ju en konst det med. Att åtgärda det inte så svårt tänker jag.

MMS

DSC00109.JPG 
Detta var en jetmotor som presenterades i Laisvall. Pris 16 000:-

Laisvall

Dagens Aircombattävling i Laisvall blev ett lyckat arrangemang. 7 kom till start. De rykten vi hört om att flera sörlänningar skulle komma upp besannades inte. Vinden var bitvis frisk men avtog under dagen. Dock var det rätt kallt om händerna för de som flög utan handskar. Själv kom jag sist. Hm! Börjar nog bli gammal. Eller så har motivationen avtagit. Nåväl, någon ska ju bli sist oxå. Årets första tävling i Sverige, jo faktiskt, kan läggas till handlingarna. Läs mer på ACnorr

Vinter

Vinter här. I Jäkkvik vill säga. Vita vidder o gnistrande snö. Då trivs jag bra. Tyst o stilla o några glas. Tid att tänka en tanke färdigt. Ska ned till Laisvall i morgon för säsongens första Aircombattävling. Faktiskt den första i Sverige för säsongen. Märkligt... Det ska bli kul. Hoppas på bra väder iaf. Det ryktas om att sörlänningar kommer upp. Vi får se. Rapport kommer.

Laisvall

Packar, förbereder och limmar... för avfärd till Laisvall och säsongens första aircombattävling nu på lördag. Det känns sådär. Har för lite flygplan, har inte haft motivation eller tid riktigt att byga och planera för säsongen. Med lite flyt kommer jag att ha tre kärror med mig. Det får räcka. Två brukar gå eftersom det alltid går åt minst en kärra.

Gott

Tar mig en bit av min favoritkaka. Sånt brukar jag avstå från normalt sett. Men inte ikväll...

image70

Skördetid

Plockar ned renköttet som nu hängt i snart en månad och torkat och blivit hårt. Det är riktigt gott. Svårt att sluta äta... Ca 7 kilo har nu krympt till säkerligen hälften. Det ska räcka länge hoppas jag. Men jag tvivlar...

image69


Förändring

image68

Racecar!

Företaget Leifs Hobby kan nu titlera sig som återförsäljare till Racecar. Det kommer att bredda sortimentet mycket. Mer info kommer under helgen på webben.

Huga

Att man hade så många muskler... känner mig klart:

image67

Självlysande helljus

Min Peugeot fick under natten ett helljus som startade helt av sig själv. När sonen skulle lägga sig vid halv två så upptäckte han att extraljusen brann för fullt. Han gick ut för att kolla och fick efter lite micklande med helljusspaken ljusen att slockna. Väl inne upptäcker han att de lyser igen... Efter ett nytt besök vid bilen så råkar han komma i kontakt med signalhornet varvid extraljusen slocknar. Ett helt normalt förfarande tydligen...
Jodå, batteriet var tomt imorse. Men efter lite laddning och provkörning så fungerar allt normalt. Jag gissar att felet stavas fukt. Eller mer; vatten. Mitt biltvättkort hade kommit till det lyckliga stadiet att det genererat en gratis tvätt. Då tar man extra allt, eller vad det nu hette. Det spolade både här och där. Mycket mer intensivt och längre än vad jag tidigare haft råd med. Ren bil blev det iaf. Och säker en del fukt. På ett helljusrelä som sitter "i" stötfångaren. Därav det självtändande helljuset. Men varför startar det just om natten?
Bilen skymtar på bilden som sonen tog, vid knuten på uthuset.

image66

Om kvällen

Om kvällen tar jag sedan en långpromenad på 11 km. Det tar - för att vara rätt så exakt - 1 timme och 47 minuter. Så efter en dag med vedkapning och promenad så känns det i benen. Men som kollegan skidtränaren säger; en dag utan träningsvärk är en förspilld dag... Vet inte riktig om jag håller med. Men igår och idag har jag haft träningsvärk efter skärmflyget i måndags. Och imorgon så...

Kapar

Kapar och klyver lite ved idag. Tror aldrig jag varit ute så tidigt. Oftast så brukar det dra in en bra bit på semstern, vilket endast i ringa mått kan ha sina poänger. Nu har det många poänger. Solen skiner och den eventuellt stigande kroppsvärmen justeras lätt med att ett plagg tas av. Om semestern kan inga plagg tas av. Då blir vedkaparvärmen en plåga.

Skärmbild

Här kommer en bild från annandagpåsk med skärmflyg. Hårfin start med lite sjunk direkt efter lättning...
Foto: Bo Häggkvist. Tack Bosse!

image65

Morgonkaffe

image64

Skärmflyg

Så kom jag mig äntligen upp i luften med Pite flygklubbs skärm med tillhörande motor. Första starten blev rekordkort, ca fem minuter eftersom motorn gick lite snålt så jag fick landa i banändan. Efter lite mekande av klubbkamraterna så gick den bra resten av dagen. Under em gjorde jag mitt andra flyg kring 40 minuter. Det är verkligen en känsla att flyga med skärm. Lite turbulent var det idag men inte något som jag dock störs av direkt. Det här gav ju bara mersmak att komma upp igen.

Väbbshåp

Uppdaterar min webshop litegranna. Riktigt kul att snabbt kunna förmedla möjligheter till köp. Fast det kräver mer än så, jag vet. Informerande text och förmedlande av känsla gör det möjligt till köp. Det kommer senare. Nu vill jag visa på vad som finns. Och det finns - mycket!

Ensam

Glad påsk! Denna påsk har jag valt att fira i ensamhet. Det är helt OK. Ibland är det faktiskt det bästa. Just den självvalda ensamheten. Jag sköter mig själv och gör som jag vill. Det är bra. Då vet jag att jag kommer att uppskatta kontakten sedan. Men glada tillrop på min blogg skadar aldrig.

Shop

Så har jag äntligen fått igång min webshop - om än i mycket begränsad form. Det känns kul hur som helst. Ta gärna en titt och kom med synpunkter, det lär behövas.
Leifs Hobby

Nu har den landat

Den mycket efterlängtade Xray EC kom idag. För en del helt obekant, för andra så välkänd att man nästan får feber. Tänk så olika det kan vara...

image62

Skärmflygvecka

Försöker satsa på en skärmflygvecka i veckan. Tanken är att vara på Långnäs (ESNP) och komma i luften och träna på olika moment som fallit i glömska. Detta under professionell ledning. Gissa om det är dåligt väder...värsta blåsvädret förutspås hela veckan. Deppigt. Torsdag ska det blåsa 18 m/s. Det är säkert rekord.

Kul

Riktigt roligt! Läs HÄR

hits