Abort?

Slölyssnar lite på kortversionen av ring P1, detta populära program där man verkligen kan få höra det ena och andra. En kvinna ringer upp och vill ge förslag på detta svåra problem med aborter. Hon är själv sjuksköterska och vet att man kan rädda för tidigt födda barn (prematurer) födda i vecka 23 och ibland tom i vecka 22. Gränsen när sjukvården gör allt för att rädda liv och allt för att möta mammornas (och pappornas?) önskemål till en abort går snart  ihop. Hon föreslår att kvinnan ska föda sitt barn och sedan adoptera bort det till alla de par som är barnlösa.
Programledaren som jag tror är erfarna Stina Lundberg plockar in ett samtal till från en kvinna som reagerar på förslaget med att säga att det är ju svårt att adoptera bort ett barn som man burit i nio månader varvid den första kvinnan replikerar snabbt "men det går bra att döda det..." Touché, kan man lugnt säga..
Ingen lätt sak men som argumentation var det en fullträff.

Bil!

Behöver du en ny bil? Kolla på den här då:
http://www.blocket.se/vi/10743400.htm

Mycke bil idag...

Det blev en hel del biltelefonsamtal idag. Talat med försäkringsbolaget Aktsam idag angående min renkrock och det var faktiskt till belåtenhet. Tack vare en djurförsäkring så halveras min vagnskadesjälvrisk till 1 500:-. Normalt ligger ett vindrutebyte på ca 1 700:- så det var ju inte dumt. Passade även på att försäkra sonens bil när jag ändå hade dem på tråden. De var ju lite billigare än Piteortens. Har vidare pratat med bilskroten i Arvika som kommer att skicka upp en backspegel för 350:- + frakt. Allt detta går givetvis på försäkringen. Lite billigare än Peugeot som skulle ha 1 500:- för en spegel. Nu behöver man ju inte tjäna pengar till sitt försäkringsbolag men det är så här det blev - bara att jag kunde få tag i en spegel var ju värt en del.
Vidare har jag haft kontakt med Öjebyns glasmästeri och dit ska jag imorgon bitti för att få en ny ruta.

Sen har jag haft öppet i shopen som vanligt. Det är ju måndag. Äntligen måndag!

Bil och ren

De brukar inte trivas ihop... Men vi tar det roliga först. Sonen behövde en bil och harnhar fullkomligt bott på blocket den senaste tiden. Så dök det upp en bil som kändes "nästan" rätt. Men OK... en bil behövs. En Audi 100 2,0 i Skellefteå. Den såg mycket fin ut trots sina 27 400 mil. Pengar skaffades snabbt i närmaste bankomat och köpte var klart. Nöjda bägge två.

På vägen hem krockar jag med en ren på E4:an mellan Byske och Åbyn. Förvillad hade den hittat dit mellan stängseln. Jag lyckades väja så att "bara" renens huvud slog in i bilen och spräckte rutan och rensade bort ena backspegeln. Elände! Och renen låg kvar på vägen... den blev snabb överkört först av en långtradare och sen av en personbil. Ingen av dem stannade utan de verkade tycka att det är den mest normala saken i världen att köra över en ren. Nåväl...jag älgade i iväg med min varningstriangel i högsta hugg för att varna andra trafikanter. Renen kan tydligt sägas ha passerat till högre stadier och var för tung för att dra av vägen själv. En annan hjälpsam bilist hjälpte mig att få den åt sidan. Tack också till dig, kvinnan i den första bilen, som fick mig att förstå att renen låg kvar på vägen. Och att du kollade att jag var OK för att kunna köra vidare.
Efter 112 samtal och med tusenlappar som flög iväg kunde jag fortsätta min färd hemåt.

Så ska det låta

Ser en del av reprisen av Så ska det låta och imponeras återigen över den sång- och musikglädje som programmet förmedlar. Riktigt bra! Mest berör Magnus och Henrik Rongedahl som inte verkar behöva se på varandra för att veta vad den andre gör eller tänker göra. Det blir väl så när man följts åt ett tag, tvillingar som de är...
Jo, de spritter av distans till sig själva och av glädje att förmedla något. Mer sånt. Fler borde lära sig av detta förhållningssätt. Att inte själva stå i centrum. Att inte själv behöva synas. Att kunna va trygg i sig själv.
Så här skrivs det om bröderna på SVT:

Magnus och Henrik Rongedal kallar sig själva för "två skalliga tvillingbröder från Molkom i Värmland". Har körat bakom ALLA stora svenska artister (inklusive motståndarna Lindfors & Rydé!) men är kanske mest kända som ständiga bananflugor i legendariska Electric Banana Band. Magnus har dessutom ett förflutet som sångare i popduon Big Money.

Atos

Städar ur och tvättar mammas bil. En bra bil. Bara gått ca 4 800 mil. Många grejer i den... pennor, godis. Gör den klar för försäljning. Ska fota och sätta ut annons på blocket.

Nytt nummer

Företaget Leifs Hobby har nytt nummer.
073-817 40 40.
Det är ett försök att avgränsa jobb och fritid och få kostnader på rätt ställe.

Z710i

Telefonen har anlänt. Fin liten sak. Ni blir det till att dela upp tillvaron i jobb och fritid mer än tidigare. Ett nummer hit och ett nummer dit.

Opel omega

Så var man ägare till en Opel omega caravan 2,3 TD -93. Billigt. Men det har sina skäl - motorn har pajat eftersom kamkedjan gått av. Men annars verkar den vara helt OK. Lastbilsregistrerad och nästan ingen rost. En hel del bytt på den dessutom. Min tanke är att använda den som firmabil. Mycket att lasta i och skön och rätt så billig att färdas i.
Har du en motor över så hör av dig.

Gratis SMS

Blir mer och mer imponerad av  gratis SMS.  Visst, den är reklamfinansierad men det kan jag faktiskt ta. Det utmanar en också att samla fler gratis SMS.
Det fina är att mitt avsändartelefonnummer finns med och att när svaret kommer så åker det direkt in i min telefon. Det är bra!

Körkort

Tänka sig att sonen har tagit körkortet idag. Grattis! Nu blir det andra tider...fjaten om bilen intensifieras. Fast han vill ju ha en egen givetvis.
Samtidigt så kan man fundera över vart de 18 åren har tagit vägen. Nyss rymdes han mellan handflatan och armbågen. Nu lyfter han mig...

Träde...

Sitter i olika sammanträden och utvecklingsgrupper hela dagen. Planering och strategier inför 2007 och 2008. Vi pratar deltagarveckor och profiler, bollar med framtiden och dåtiden, försöker spå och veta om det okända. Rätt intressant ändå. Och verkligen nödvändigt.
Snart hemgång. Strax under 30 grader. Kylan håller sitt grepp.

Uppe i tid

Stiger upp i tid för att hinna elda. 25 grader kallt. Det biter i skinnet. Men det är friskt också. Sover dåligt när det är kallt. Tänker på allt som kan frysa. Men allt har gått bra. Och jag ser att på torsdag kommer kylan att lindras.

Kalas!

Kalas idag. Sonen har fyllt 18 år. En milstolpe i ett liv. Grattis!

Bärbara datorn

Skrämmer igång den gamla bärbara datorn. Sitter i vardagsrummet och surfar. Skönt och varmt med golvvärme. Med trådlöst nätverk går det fint. Lyssnar på P1 och kollar runt lite på olika webbar. Förvånas över att gammeldatorn går så pass raskt ändå. Det är inte dumt.

Caddy

Söker efter en bra, rymlig och snål dieselbil. Tänker mig en Caddy. Typ Golf caddy. Räcker med en tvåsitsig bil till företaget. Men med rätt så mycket lastutrymme. Jag tar gärna emot tips.

Inomhus

Åker iväg och flyger lite inomhusflyg igen. Riktigt trevligt som vanligt. Även om det är fel kväll, fredagskväll. Får även tillfälle till att kränga lite grejer vilket ju alltid är trevligt.
Har idag äntligen fått hem dessa trevliga Coxmodeller. Små warbirds målade och klara. Motor följer med, bara att sätta i en lätt radio och ack och sedan köra. Pris 320:-

P47

Mor

Skjutsat mor till tandläkaren. Det blir väntan och åter väntan...men till slut blir det klart. Bra för mor.

Buggy inomhus

Får just veta att en av mina teamförare har lyckats fixa en inomhusbuggybilbana. I Höglandsnäs. Dock med körning efter 21.00 vardagskvällar. Det betyder att buggysäsongen startade just nu!

Mil och bank...

Många mil i bil idag. totalt ca 20. Detta i snörök och knottriga vägar. Blöt snö kombinerat med torr snö beroende på var man befunnit sig i länet.

- - -

Fick mail idag från "Nordea" där jag uppmanas att lämna ut mitt kontonummer och kod. Jag saxar ur mailet enligt nedan:
For detta behover Du helt enkelt att trycka pa den har lanken och fylla i
Din anvandarnamn och losenord.
Inga andra operationer behovs!!! Vi ber om ursakt for m.jliga olagenheter
och hoppas pa forstaelse och vidare samarbete

Grymt dålig svenska gör ju att man fattar misstanke direkt samt att man blir klart tveksam givetvis. Nordea svarar på mitt mail till dem:
Hej Leif

Tack för att du hör av dig.
Vi har tagit emot din anmälan om att du fått e-post som avsändaren vill få
dig att tro att Nordea har skickat.
Det är därför mycket viktigt att känna till att Nordea aldrig efterfrågar
kreditkortsnummer, koder eller annan känslig information via e-post eller
telefon. På Nordeas hemsida kan du läsa mer om Internetsäkerhet.  Det finns
också en risk om du svarar på sådan e-post att du kan få tillbaka virus
eller så kallade trojaner.
Om du har fått e-post och lämnat ut känslig information som till exempel
personnummer, personlig kod och engångskod ska du omedelbart kontakta
bankens Kundcenter på telefon 0771 - 33 55 99 öppet vardagar 08.00-20.00
samt helger 10.00-17.00.
Har du klickat på länken i e-postmeddelandet, bör du uppdatera och köra ditt
antivirusprogram.
Dessvärre kan vi inte förhindra sådan e-post, Nordea för inte något register
över e-postadresser.

Med vänlig hälsning

Nordea Bank AB (publ)

Prison break

Tänkte mig att se fram emot ännu ett bra avsnitt av Prison brake. PÅ TV3's webb står det att det är säsongsuppehåll. Vaddå? Hur länge? Var finns den informationen? Det var dåligt. Jag köper att man väljer att ta in en annan serie men då vill jag veta när "min" serie börjar om. Eller?

Kväll

Gör kväll efter ännu en kväll i shopen. Kunder och beställningar och kontakter med många intresanta personer. Alltid lika kul!


Barnen

Lyssnar på P1 och programmet Barnen. Det handlar om hur olika unga vuxna tänker kring att "skaffa barn" De funderar hit och dit och grubblar om man ska eller inte. Den frågan är man nog inte ensam om utan det har många funderat på. Frågan om man ens kan få barn kommer aldrig upp. Inte heller om man är en lämplig förälder. Det kommande barnet är inte i centrum utan det är den vuxne som ska välja för sin egen skull. Barn är en gåva. Barn är något man får och inte skaffar. Barn sätter fokus på sitt eget ursprung och kanske till o med vad det är att leva sitt liv. Kanske till o med varför man ska leva sitt liv.

Televisionen

Kollar på några program på lördagskvällen. Först programmet om Ingemar Olsson som kämpar för fred och rättvisa med sina sånger och muaik. Riktigt bra låtar och intressant men kort samtal.
Sen The office som är en blanding av en dokumentär och underhållning. RIktigt bra även det här programmet som blivit en typ av kultserie. Här har man hittat ett grepp som känns så annorlunda. Och kul!
Sedan På spåret som är en lagom underhållning med resor över världen i tävlingsform.

Skogen

Tar ett pass i skogen idag. Skönt och behövligt om man ska få ihop vintervet till nästa säsong. Man blir trött och man får ont i skallen. Det kan bero på avgaser eller att man sovit för länge. Efter en stund på soffan hemma kändes det bättre. Man ska inte underskatta en stund på soffan.

Cbiz


Beställer grejer. Tror mycket på den nya helikoptern Piccopter. Beställer ett gäng. Man skriver så här: Efterföljaren till PiccoZ. Världens hittills minsta kommersiella helikopter som belönats med att komma med i Guiness rekordbok. Pris 350:- komplett.
Helikopter

Inomhusflyg

Åker iväg och flyger inomhusflyg. Alltid lika trevligt. Det blir sex pass med kärran som flyger så bra. Vi är rätt många denna kväll. Myggorna finns som vanligt...dvs det är de X-twin plan som man köper hos en känd hobbyhandlare för endast 300:- De surrar faktiskt likt myggor. Sedan har vi helikoptrarna som blivit fler och fler. De finns i olika storlekar och utföranden. Sedan har vi depronkärrorna som är de dominernade. Här finns de som frestar kärrorna till max och de som jagar gram efter gram med olika tekniska och innovativa lösningar. Det finns alltid ngt att prata om och dryfta. En bra kväll!

Till mor

Ett besök hos mor är på sin plats. En spegel ska flyttas och jag har köpt gipsplugg. Vi får se hur det går. Sen ska en hylla upp också någonstans i det nya boendet.

P2

Jag lyssnar på P2 i bakgrunden. Det måste vara ett ålderstecken. Att man skulle nå dit också...eller komma dit.
Men de är inte så dumt när man blivit less på skvalet och pratet. Det klassiska ger något annat.

Eld

Man eldar. Både i vanliga "pannan" och i shopens järnspis. Rofyllt. Röken stiger kraftigt mot skyn. Lite väl kraftig rök...Kan bero på att veden är något fuktig. Kan bero på att asp är hårdtorkat. Kan bero på att det regnat på den. Kan bero på många saker. Men det är rofyllt att sitta med en kopp kaffe och se röken stiga mot skyn. Det vittnar om tidigare arbete med ved. Hugga, köra, lasta, kapa, klyva, lagra, lägga in. Många saker händer med ved. Många saker händer med människan när man talar om ved. Gubbsjuka tex syftandes på vedsjuka. Bättre det än gubbsjukan.

rök

Telefon

Måste vänta på min telefon. En dryg vecka. Det är OK. Den som väntar...

Träning

Låtsas träna lite. Lyfter lite skrot och cyklar några hundra meter. Man blir trött. Är nog inte byggd för att träna. Inte det heller. Men det känns bra efteråt. När håret sakta torkar efter en dusch. Och jag inbillar mig att det någonstans på min kropp eller i mitt sinne ska märkas. Att det ska må's bättre i någon muskel eller led.

Kamrat

Noterar med glädje att barndomskamraten, tillika prästen LTD bloggar. Kolla här! Och jag tar ditt råd. Sonen gillade det inte...men...det blev en Z710i. Tror att viktelefonerna kommer starkt. För mig så upplever jag att tummen blivit större...och då har den mer plats hos en viktelefon. Sen känns det, tror jag, bättre att mer prata i luren än ut i rymden. Det har jag alltid känt ända sedan nallarna blivit mindre och mindre.

Telefon

Kollar på telefoner. Z710i eller K750i. Svåra val. Men roliga också. Att fundera och jämföra.

Spinn off

Två order från Luleå. Nog tror jag det betydde en del att vi piteflygare gjorde en resa till Arcus igår. Och att jag själv med företaget var där. Två order har jag fått ikväll tack vare det. Och de två "flightpack" jag räknade fram igår kväll har nog gjort sitt till. Ett för 1 900:- och ett för 2 700:- Bara att välja och fundera vad som är bäst för kärran. Vikten skiljer sig inte så mycket. 69,5 mot 58,7. Drygt tio gram tjänar man på att välja det dyrare. Men tio gram är tio gram och det märks verkligen på kärran att man är lätt.

26 flygare

Dagen i Luleå blev riktigt bra. 26 flygare mötte upp från Luleå, Piteå och även från Boden och Kalix. Kul flyg i den stora Arcushallen även om vi bara hade mittsektionen att vara på men det räckte gott!
Jag fick även sälja en del och bara att jag fanns där genererar säkert fler kunder.

Luleå idag

Packar och prismärker för att åka till Luleå och både träffa bilåkarna och flyga inomhusflyg i Arcushallen.

Inventerar

Inventerar mitt varulager idag. Hur tråkigt som helst men lika nödvändigt. Många grejer blir det... Överraskande många faktiskt.

Afzelius igen...

 
Ljuset ...


Jag ser hur ljusen brinner ut,
jag ser hur varje liv tar slut.
Dom strålande bloss som lyste för oss
tar slut, dom brinner alla ut.

Jag ser hur livet rinner bort,
hur tiden alltid är för kort.
Den ändlösa stig som skulle bli mitt liv
tar slut, skall också nå sitt slut.

Jag stod vid det rytande havet inatt
och såg ut i rymdens evighet.

Och jag såg en svag men tydlig glöd.
Jag såg att nya stjärnor föds.
Så fast det var natt var det ändå inte svart;
Därute tändes nya ljus.

Vi är en sekund i epokernas ström,
men vårt liv är en oersättlighet.

Så innan min låga flämtar till,
och skymningstimman tiger still,
vill jag vara ett bloss för dom som följer oss
en tid, ett ljus på deras stig;
En tid, ett ljus i deras liv.


Björn Afzelius

Björn Afzelius

Har sett minnenas television med en konsert med Björn Afzelius. Riktigt bra! Gripande bra. Han var en stark röst mot förtryck och krig och orättvisior. Och jag funderar vad jag själv gör för att motverka detta. Vad gör du?

Skogen igen

Har varit i skogen idag igen. Är nog inte byggt för skogsarbete. Blir så trött... kan möjligvis bero på att jag är otränad men jag tvivlar... Dessutom får jag ont i huvudet. Kan möjligvis bero på ovanstående alternativt att jag dricker för lite alternativt att jag inte tål avgaserna... Har köpt alkylatbensin så vi får se nästa gång jag ska ut.
Dagen har för övrigt bestått av kunder i shopen, skottat snö med traktorn och kört lite bil till stan.

Inomhusflyg

Kollar på Bosses bilder från inomhusflyget på Kronan i Lueå. Man kommer verkligen nära modellerna och ser alla skavanker... Kolla HÄR.

Skogen

Ledig i veckan. Så skönt och behövligt. Går ut hårt och börjar med en skogsdag. Hugger ved för kommande vinter. Känns bra att nyttja skogen till något bra. Men dagarna är korta och det är lika bra för jag orkar inte så länge.

Lägret slut

Lägret slutar idag. Lyckades väl få ihop ca fyra timmars sömn. Inte illa det när man är ledare på läger. En del lägerdeltagare har förståss inte sovit ngt sista natten. De ser ut därefter och kommer garanterat att sova idag när de kommer hem.

hits