Volontär

Vi startar en ny utbildning; Volontärlinjen -med internationell inriktning. Här nedan kommer lite info om den. Gissa vem som gjort loggan? Direktlänk HÄR

image119

Linjen består av en grundkurs under höstterminen på heltid. För intresserade erbjuds även en påbyggnadskurs under våren. Den som läser bägge kurserna får ett folkhögskoleomdöme, vilket ger ytterligare en kvotgrupp att konkurrera med till högskola/universitet.

Mycket görs i projektform. Projekten kan vara inriktade mot miljö, mänskliga rättigheter eller bistånd. Under projekttiden kommer ni att få äga budgetansvar och söka sponsorer till det som ni vill utföra. Projekten kommer att fokusera på samarbete och problemlösning.

Ni får en personlig mentor som följer er genom hela utbildningen. Dennes uppgift är att hjälpa till och stötta vid frågor som rör praktikanskaffning, projektarbete, rapporter och personlig utveckling. Med mentorn gör ni upp en individuell plan för er studietid. I den ingår val av det geografiska området, vilken typ av utlandsarbete som ni vill fokusera på (bistånd, miljö och mänskliga rättigheter). I planen ingår även praktikanskaffning och kontakt med berörda organisationer.

I kursen ingår även en fjälltur. Denna finns med för att se hur man fungerar i en isolerad grupp under knappa omständigheter.

Ämnen:

· Psykologi

· Sociologi

· Språk (svenska, engelska och ev. ett nybörjarspråk)

· Historia

· Religion

· Samhällskunskap

· Geografi

· Friskvård, kost och medicin

? Vardagsteknik


Kurskostnad

Undervisningen är gratis. Du betalar för kurslitteratur, studiebesök/resor, serviceavgift samt kost och logi om du vill bo på skolan (läs mer på hemsidan eller ring). Serviceavgiften är 400:- per termin och resor kostar 1 000:- Matkostnader vid resor ingår ej.


Info:

Start 25 augusti
Kontakt: Vivi-Ann Larsson
[email protected]
Ansök på särskild blankett
senast 15 maj
till
Älvsby folkhögskola
942 28 Älvsbyn
Telefon: 0929-723 00


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits